Βαθμολογία

Για το 3/3 η Εθνική μας (video)

Την Κροατία αντιμετωπίζει σήμερα (9/11) η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το κάζο των προκριματικών για το Euro 2016, έδειξε το καλό του πρόσωπο στην προκριματική φάση και με αγωνιστική συνέπεια και συνέχεια στις θετικές παρουσίες εξασφάλισε την δεύτερη θέση πίσω από το Βέλγιο από το οποίο δεν έχασε στις Βρυξέλλες, ενώ στον Πειραιά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Η δεύτερη θέση έφερε την Γαλανόλευκη σε θέση αγώνων μπαράζ για τρίτη σερί φορά στην ιστορία της με τις δυο προηγούμενες να είναι το 2009 με αντίπαλο την Ουκρανία για το Μουντιάλ του 2010 στην Νότια Αφρική και το 2013 κόντρα στη Ρουμανία για τα τελικά του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία.

Το athleticlarissa.gr σας θυμίζει τις δυο προηγούμενες φορές που η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 πέρασε με επιτυχία από την επίπονη διαδικασία των αγώνων μπαράζ δίνοντας το παρών στην μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, πράγμα που ευελπιστούμε να συμβεί και τώρα.

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2010

Ελλάδα - Ουκρανία 0-0 και Ουκρανία - Ελλάδα 0-1

Έχοντας βρεθεί σε όμιλο με Ελβετία, Λετονία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο και Μολδαβία η Εθνική μας μετά τους αγώνες συγκέντρωσε 20 βαθμούς έναν λιγότερο από την Ελβετία που πήρε απευθείας το εισιτήριο για την Νότια Αφρική. Ουσιαστικά κομβικό σημείο ήταν το "2" των Ελβετών στο Φάληρο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στα μπαράζ με την Ουκρανία, ομάδα που μας είχε στερήσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία με την νίκη της 1-0 στον Πειραιά που είχε βάλει ουσιαστικά τέλος στην ενδεχόμενη συμμετοχή μας στο τότε Μουντιάλ.

Πρώτο παιχνίδι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι μέτριο στο οποίο τόσο η Γαλανόλευκη όσο και οι Ουκρανοί έδωσαν έμφαση πρώτα στην άμυνα και εν συνεχεία στο να δημιουργήσουν κάτι καλό επιθετικά. Ένα παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα δικαιούται να φωνάζει για ένα τέρμα του Γκέκα που ακυρώθηκε για offside στον Σαλπιγγίδη που είχε βγάλει την πάσα στον Λαρισαίο επιθετικό.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (65' Χαριστέας).

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοβ, Ρακίτσκι, Χατσερίντι, Κούτσερ, Κόμπιν, Μίχαλικ, Τίμοστσουκ, Γκούσιεβ (83' Αλίεβ), Ρόταν (46' Γιαρμολένκο), Μιλέβσκι, Σεβτσένκο.

">http://

Την Τετάρτη 18 του ίδιου μήνα η ρεβάνς των δυο ομάδων στο Ντόνετσκ. Από την μια η Ουκρανία του Σεφτσένκο που επιθυμούσε το δεύτερο σερί Μουντιάλ και η Ελλάδα την επιστροφή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την τραυματική εμπειρία του 1994 στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα παίζοντας έξυπνα είχε κλείσει τους χώρους και στις αντεπιθέσεις έψαχνε το πολυπόθητο τέρμα που θα της έδινε το εισιτήριο της πρόκρισης. Πράγματι στο ημίωρο ο Σαμαράς πέρασε μια ωραία πάσα στον κενό χώρο και ο Σαλπιγγίδης με άψογο πλασέ έκανε το 0-1 που έδινε στην Εθνική το προβάδισμα πρόκρισης.

Οι διεθνείς, παρά το 0-1, συνέχισαν με την ίδια σοβαρότητα στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πίεσαν, λογικό αφού ήθελαν πλέον δυο τέρματα για να πάρουν αυτοί την πρόκριση, όμως στις ευκαιρίες που έκαναν ή τις σταματούσε ο Αλέξης Τζόρβας ή αυτές κατέληγαν άουτ. Και κάπως έτσι το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος με την Ελλάδα να έχει βγάλει εις πέρας την αποστολή της για πρόκριση.

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65' Γκάι), Αλίεφ (56' Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69' Σέφτσουκ), Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' λ.τ. Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης).

">http://

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2014

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1 και Ρουμανία - Ελλάδα 1-1

Σε όμιλο με αντιπάλους την Βοσνία, την Σλοβακία, την Λιθουανία, την Λετονία και το Λιχτενστάιν κληρώθηκε η Εθνική μας ομάδα στην προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2014.

Η Ελλάδα και εδώ κατέλαβε την δεύτερη θέση με 26 βαθμούς όσους συγκέντρωσε και η πρωτοπόρος Βοσνία όμως λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων πήρε την απευθείας πρόκριση για την Βραζιλία στέλνοντας την Γαλανόλευκη στα μπαράζ πρόκρισης. Κομβικό σημείο και εδώ το ότι δεν νικήσαμε τους Βόσνιους στο Φάληρο.

Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με την Ρουμανία με πρώτο παιχνίδι και σε αυτή την περίπτωση εντός έδρας και η ρεβάνς εκτός έδρας στην προσπάθεια πρόκρισης σε δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στο "Γ. Καραϊσκάκης" με την Ελλάδα να φτάνει στη νίκη με 3-1 με κορυφαίους τους Σαλπιγγίδη, Μήτρογλου και να κάνει το μεγάλο βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Βουκουρέστι.

Στο 14' ο Σαλπιγγίδης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου ο οποίος με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Ρουμανία στο 19' έφερε το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Στάνκου, όμως άμεση ήταν η απάντηση των διεθνών μας καθώς στην αμέσως επόμενη φάση ο Τοροσίδης έβγαλε μπαλιά στον "Σάλπι" και αυτός με προβολή έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 67' ο Μήτρογλου με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-1, μέσα σε αποθέωση, που ήταν και το τελικό σκορ δίνοντας προβάδισμα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (85' Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτσούρκα): Λόμποντς, Ματσέλ, Γκάρντος, Γκοϊαν, Ρατς, Μπουρτσεάνου (75' Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (74' Γκροσάβ), Στάνκου, Τανάσε (86' Μαξίμ), Μάρικα.

">http://

Στη ρεβάνς της Τρίτης 19 Νοέμβρη η Ελλάδα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πετύχει ένα τέρμα που θα της έδινε το δικαίωμα να γίνει το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση και επ ουδενί να μην δεχτεί πρώτη τέρμα.

Πράγματι στο 23' της αναμέτρησης η Εθνική προηγήθηκε όταν ο Γιώργος Καραγκούνης με μια εκπληκτική μπαλιά στον Μήτρογλου του έδωσε την δυνατότητα να βρεθεί στην περιοχή των Ρουμάνων και με ένα έξοχο σουτ να κάνει το 0-1 μέσα σε αποθέωση και από την άλλη σε απογοήτευση των Ρουμάνων.

Η ομάδα του Σάντος ήταν πλέον το απόλυτο φαβορί καθώς θα έπρεπε να δεχτεί τέσσερα γκολ για να αποκλειστεί. Η Ρουμανία πίεσε, λογικό γαρ, για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο και να 'χει ελπίδες, όμως αυτό έληξε 0-1. Στο 55' από σουτ του Τόρζε η μπάλα κόντραρε στον Τοροσίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη που έδωσε προσωρινά ελπίδες στους αντιπάλους μας. Όμως μέχρι εκεί, καθώς το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος και έστειλε την Ελλάδα στα τελικά του Μουντιάλ του 2014.

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Ρατς (27' Λατόβλεβιτς), Κίρικες, Γκοϊαν (87' Γκροσάβ), Χομπάν, Μαξίμ, Τόρζε (58' Νικουλάε), Στάνκου, Τανάσε, Μάρικα.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72' λ.τ. Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' λ.τ. Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74' Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

">http://

Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να τριτώσει το καλό και σήμερα στο κολαστήριο του "Μάξιμιρ" η Εθνική μας να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης και το καλοκαίρι η Ελλάδα να δώσει το παρών στα ρωσικά γήπεδα για την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ