Βαθμολογία

Ντάλιτς: «Είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο...»

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ θα προσπαθήσει να κάνει η Κροατία, υποδεχόμενη την Εθνική μας το βράδυ της Πέμπτης (9/11, 21.45). Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (8/11) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτς τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να αγωνιστούν έξυπνα και με υπομονή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται μόνο για το πρώτο ημίχρονο.

«Με τον Μάντζουκιτς θα δούμε τι θα γίνει. Ανυπομονεί να παίξει, το γνωρίζω, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν είναι έτοιμος. Σε άλλη περίπτωση δεν θα παίξει. Αύριο είναι το πρώτο ημίχρονο και δεν θέλουμε να είμαστε νευρικοί. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να περιμένουμε τις ευκαιρίες που θα μας προκύψουν. Έχω δείξει στους παίκτες μου το πώς θα το κάνουμε αυτό.

Είναι ένα μεγάλο ματς και είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε γεμάτο Μάξιμιρ. Να έχει υπομονή ο κόσμος μας, γιατί θα τον χρειαστούμε. Αύριο είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το ματς, αλλά δεν θέλω να υπάρχουν ακραία συναισθήματα μετά το τέλος του αγώνα. Πέρα από θέληση θέλω να βγάλουμε και ποιότητα στο χορτάρι», δήλωσε ο Ντάλιτς.

Από την πλευρά του, ο Λούκα Μόντριτς είπε: «Περιμένουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, όπως κάναμε και με την Ουκρανία. Θα έχουμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τις αξιοποιήσουμε.

Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον Έλληνα παίκτη, διότι ως σύνολο η Ελλάδα διαθέτει μια πολύ καλή και συμπαγή ομάδα. Έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και αυτό δείχνει πως είναι μία καλή Εθνική ομάδα. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα που παίζει ανοιχτά, αλλά κόντρα σε μια ομάδα που παίζει κλειστά θα χρειαστεί να έχουμε υπομονή και να κυκλοφορούμε γρήγορα την μπάλα.

Δεν γνωρίζω αν θα γίνει κλειστό ματς. Ιδανικό είναι να σκοράρουμε και να μη δεχτούμε γκολ. Σε όλα τα ματς της Ελλάδας μπαίνουν λίγα γκολ. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς και θα είναι επίσης δύσκολο να πετύχουμε πολλά γκολ. Ελπίζω να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνά μας.

Σε όλα τα ματς υπάρχει πίεση. Θεωρώ πως θα κάνουμε την εμφάνιση που πρέπει και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι έτοιμοι και ανυπομονούμε. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε».