Βαθμολογία

Οι σκέψεις του Σκίμπε για Κροατία

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την εθνική η οποία αύριο (9/11 21:45) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κροατία στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια των μπαράζ που θα κρίνουν το ποιά ομάδα θα προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η πρόκληση να βρεθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 σε τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο κύπελλο μετά από αυτά του 2010 στη Νότια Αφρική και 2014 στη Βραζιλία, είναι μεγάλη με τον Μίκαελ Σκίμπε να κάνει τις τελικές σκέψεις του ενόψει της ενδεκάδας στο "Μάξιμιρ".

Ο Γερμανός τεχνικός θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του λόγω των απουσιών του τιμωρημένου Κώστα Μανωλά και των τραυματιών Πέτρου Μάνταλου και Τάσου Δώνη, ενώ ερωτηματικό παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη.

Και οι δυο συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα με τον αρχηγό της Ντόρτμουντ να μην προπονείται ούτε την Τρίτη (7/11) όμως η κατάσταση του βελτιώνεται και ίσως τελικά δώσει το παρών στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/11). Δύσκολα θα μπορέσει να δώσει το παρών ο Τοροσίδης και θα προτιμηθεί να προφυλαχθεί για να είναι 100% έτοιμος στη ρεβάνς της Κυριακής (12/11).

Κάτω από την εστία της Εθνικής θα καθίσει ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Ρέτσος και αριστερά ο Γιώργος Τζαβέλλας, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή όλα θα εξαρτηθούν από το που θα παίξει ο Κάρλος Ζέκα.

Αν αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ τότε θα είναι παρτενέρ με τον Αλέξανδρο Τζιόλη και η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφυλίδη στα αριστερά, Τάσο Μπακασέτα στα δεξιά και Κώστα Φορτούνη στον άξονα. Τέλος στη κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Κώστας Μήτρογλου.

Τώρα αν ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 αγωνιστεί στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής τότε δίπλα στον Τζιόλη θα αγωνιστεί ένας εκ των Ανδρέα Σάμαρη και Παναγιώτη Ταχτσίδη. Άρα ουσιαστικά αυτό που παίζεται είναι η θέση που θα αγωνιστεί ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Η αποστολή της Εθνικής αναχώρησε στις 11:00 για το Ζάγκρεμπ και στις 18:00 θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν από το αυριανό (9/11) πρώτο παιχνίδι.