Βαθμολογία

Πιλάβιος: «Σκάνδαλο η απόφαση για Μανωλά»

Συνέντευξη έδωσε στο ΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος που «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη και Βάιου Τσούτσικα.

Ο κ. Πιλάβιος αναφέρθηκε στην απόφαση της FIFA για τιμωρία του Κώστα Μανωλά απόφαση που την χαρακτήρισε σκάνδαλο, αναφέρθηκε στον διαιτητή της ρεβάνς με την Κροατία, ενώ απένειμε τα εύσημα στο Μίκαελ Σκίμπε που συμμάζεψε την εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Σοφοκλή Πιλάβιου:

Για το αν τον αιφνιδίασε η απόφαση για Μανωλά:

«Φυσικά και με αιφνιδίασε και εμάς και τον κόσμο, αλλά και τον προπονητή που πρέπει να φτιάξει τα σχέδια του για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση, στον χρόνο που βγήκε, το λιγότερο περίεργη για να μην την αποκαλέσω σκάνδαλο».

Για το πως αντέδρασε η FIFA:

«Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει πιο αυστηρές οι ποινές. Για παράδειγμα, στη διαιτησία, κάποιος λέει ότι θα κάνει πιο αυστηρή την κάρτα και ενημερώνει ότι θα το κάνει. Υπάρχει γνωστοποίηση στους αρμόδιους. Αλλά, τόσες μέρες μετά και πέντε μέρες πριν από δύο κρίσιμα παιχνίδια, δεν υπάρχει ερμηνεία για την τιμωρία. Νομίζω ότι έχει γίνει αυτεπάγγελτα αυτό το πράγμα και όχι μετά από καταγγελία της Κροατίας. Αν δεν ήταν έτσι θα γινόταν κάθε φορά καταγγελίες για το παραμικρό. Η Ομοσπονδία σε κάποιες περιπτώσεις ανακοινώνεται στις ομοσπονδίες. Όταν είναι ποινή κάτω από τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να κάνεις έφεση. Δεν είναι σωστό αυτό γιατί δεν μπορείς να ακουστεί η θέση σου, ούτε να απολογηθείς. Δεν νομίζω να υπάρχει ευθύνης της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτό, αλλά θεωρώ ότι η ΕΠΟ στα θέματα της Εθνικής ομάδας, δρα αρκετά καλά».

Για τον διαιτητή της ρεβάνς στην Αθήνα:

«Ο Κάιπερς είναι διαιτητής που χαρακτηρίζεται σκληρός. Το να λέμε ότι μας έβαλαν «κακό» διαιτητή στην έδρα μας και καλό έξω, δεν κάνει καλό. Όλα αυτά είναι στη θεωρία. Η Εθνική έχει τη δυνατότητα να προκριθεί. Έχει κερδίσει στο παρελθόν τους Κροάτες και έχει ελπίδα. Έτσι όπως παίζει η Εθνική έχουμε πολλές ελπίδες και ας είναι διαιτητής ο Μάτζουκιτς. Ο Σκίμπε έχει συμμαζέψει την Εθνική ομάδα».

Για την επιτροπή παρακολούθησης και την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την ΕΠΟ:

«Δεν ασχολούμαι... Ούτε αφήνω κανέναν να μου πει κάτι για αυτά τα θέματα. Πραγματικά δεν αφήνω κανέναν να μου πει κάτι για αυτά τα θέματα, γιατί απλά δεν ασχολούμαι. Προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομοσπονδίες και οι προϊοστάμενοι μας, κρίνουν το μέγεθος τους».