Βαθμολογία

«Πρώτος με διαφορά από τον δεύτερο»

Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» σχολίασε στον «Libero 107,4» το πρωτάθλημα της Football League, καθώς και την επικείμενη «μάχη» με τον ΑΟ Τρίκαλα, για τη 2η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος: «Η αίσθηση είναι ότι τα φαβορί επικράτησαν. Δεν είχαμε κάποια σημαντική έκπληξη. Ίσως το παιχνίδι της Σπάρτης εξελίχθηκε διαφορετικά από ό,τι περίμενα. Πίστευα πως η Σπάρτη θα κερδίσει. Είχαμε, πάντως, λογικά αποτελέσματα. Η Καλαμαριά κέρδισε, όμως πίστευα πως θα επικρατούσε με μεγαλύτερη άνεση. Χρειάστηκε και το σπρωξιματάκι της. Μία έκπληξη ήταν η νίκη του Αχαρναϊκού».

Για την Παναχαϊκή: «Έτσι την περίμενα την ομάδα της Παναχαϊκής. Θεωρώ πως είναι καλή ομάδα με νεαρά παιδιά και έμπειρους παίκτες, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτή η ομάδα, όπως μου αρέσει να λέω, έχει άγνοια κινδύνου και αποτελεί την προσωποποίηση της Football League».

Για την ποιότητα των ομάδων της Football League: «Το σημαντικό φέτος είναι πως πέφτουν 6 ομάδες. Αυτό από μόνο του δεν θα επιτρέψει στο πρωτάθλημα να γίνει δύο ταχυτήτων. Όχι όπως έγινε πέρυσι. Φέτος όλοι παίζουν για τη ζωή τους. Πέρυσι το πρωτάθλημα είχα αναφέρει πως θα κριθεί στους 80+ πόντους. Φέτος πιστεύω πως θα κριθεί στους 70+. Ο Άρης, όμως θα ανέβει πρώτος και με διαφορά από τον δεύτερο».

Για τη δεύτερη αγωνιστική: «Όταν μιλάμε για 2η αγωνιστική πρέπει να υπάρχει ηρεμία και ψυχραιμία, ώστε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις. Πρέπει να κερδίζουμε. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα θα βρει τον ρυθμό της και όταν γίνει αυτό τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Είναι αρχή ακόμη. Περιμένουμε να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες. Όλοι ακόμη κινούνται στα τυφλά».

Για τα Τρίκαλα: «Τα Τρίκαλα αυτή την στιγμή θα παίξουν ένα παιχνίδι το οποίο αν έπαιζαν τη 10η αγωνιστική θα το έβλεπαν πιο χαλαρά. Τώρα παίζουν πληγωμένοι. Είναι μία καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Θα παίξουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε. Η νίκη, όμως δεν σημαίνει κάτι παραπάνω από τρεις πόντους. Δεν πρέπει να πιέσουμε την ομάδα μας. Έχουμε το υλικό και τον χρόνο να πετύχουμε ωραία πράγματα. Η ομάδα έτσι όπως φτιάχτηκε έχει την δυνατότητα να πετύχει πολλά πράγματα. Αποτελείται από 30 ανθρώπους, ο καθένας έχει τα συν και τα πλην του. Αν κάθε μέρα δεν είσαι σε εγρήγορση στο ποδόσφαιρο, στο τέλος δεν θα πετύχεις τίποτα. Το σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Το πιο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τις νίκες. Οι συνεχόμενες νίκες σε κάνουν αφελή. Αν είσαι στην «τσίτα» είσαι σε καλύτερη κατάσταση».

Για την Μποκα: «Το παιχνίδι με την Μπόκα δεν θα μας επηρεάσει. Το πρώτο παιχνίδι είναι αυτό που πατάμε στα πόδια μας, νικάμε και παίρνουμε 3 βαθμούς. Με την Μπόκα είναι ένα παιχνίδι για τον κόσμο. Να νιώσει αυτό που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. Αυτοί ξέρουν καλύτερα πώς θα το διαχειριστούν. Τους αξίζει αυτό το παιχνίδι. Είναι έγκλημα να μην έχουμε εισιτήρια αν γίνει στραβοπάτημα στα Τρίκαλα. Η ομάδα θα φτάσει στην άνοδο και αν δεν το καταφέρουμε θα είμαστε αδιόρθωτοι. Ξέρουμε πως σε αυτό το παιχνίδι θα ζήσουν ωραία στιγμή την οποία οι ίδιοι δημιουργούν».

Για τις προετοιμασίες εν όψει της Μπόκα: «Θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο. Κάθε μέρα γίνεται και κάτι για να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας. Δεν έχουμε κάποιο θέμα. Στην ώρα του θα γίνει όπως πρέπει να γίνει. Οι Αργεντίνοι ζουν την ίδια κατάσταση με την πρώτη επίσκεψή τους. Αυτό εμείς τους το περάσαμε και είναι στο χέρι μας να το επαναλάβουμε. Εμείς αυτό το παιχνίδι το βασίσαμε στο να αλλάξουμε την ψυχολογία του κόσμου. Είναι για τον κόσμο αυτό το παιχνίδι. Να νιώσουμε όλοι το τι μπορεί να γίνει όταν επιστρέψει ο Άρης στις επιτυχίες. Θέλουμε, όμως πρώτα το διπλό στα Τρίκαλα. Κανείς δεν θέλει περισσότερο την νίκη από τους παίκτες μας όταν βρίσκονται στο χορτάρι».