Βαθμολογία

ΑΕΚ – Μίλαν 0-0

Με το σκορ του Μιλάνου έληξε στην Αθήνα το ΑΕΚ-Μίλαν. Η Ένωση όμως θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει αυτό το παιχνίδι και δικαίως φωνάζει για μία φάση που ανακόπηκε ποδοσφαιριστής της οφσάιντ, ενώ έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα.

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έπαιξε συνετά. Αρχικά κατάφερε να κρατήσει τους Ιταλούς μακριά από την εστία του Ανέστη, ο οποίος επενέβη μόνο για να μαζέψει τη μπάλα σε σέντρες. Οι παίκτες του Χμένεθ κυκλοφόρησαν στη συνέχεια ωραία τη μπάλα και προσπάθησαν να αναπτυχθούν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, απ' όπου εφορμούσαν ο Λόπες με τον Χριστοδουλόπουλο.

Επιθετικά η ΑΕΚ άρχισε να ζεσταίνεται μετά το 10ο λεπτό. Στο 13' το σουτ του Γκάλο έφυγε για λίγο άουτ, ενώ στο 14' Αραούχο και Λόπες συνδυάστηκαν άψογα σε αντεπίθεση με τον Πορτογάλο να σουτάρει πάνω στον Ντοναρούμα, ο οποίος δεν έκανε κάποια επέμβαση αλλά σίγουρα πρέπει να αγχώθηκε αρκετά στο δυνατό λάκτισμα του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, εκτός περιοχής, λίγο πριν το ημίχρονο, αφού η μπάλα έγλειψε τη συμβολή των δοκών.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, περισσότερες φάσεις, άρα και ενδιαφέρον. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και έχασε δύο ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Μπακασέτα (46') και το εκτός περιοχής σουτ του Σιμόες (49'), το οποίο μπλόκαρε ο Ντοναρούμα. Η Ένωση έδειξε διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όποτε όμως βγήκε στο... ξέφωτο, το αμυντικό τρανζίσιον των «ροσονέρι» λειτούργησε ταχύτατα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν παθητικοί. Οι Ιταλοί είχαν ανεβεί πολύ με την είσοδο του Σούσο που άνοιγε διαδρόμους στην άμυνα της ΑΕΚ και έκανε τη Μίλαν πιο επικίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 56' με τον Ανέστη να μπλοκάρει την προβολή του Τσαλχάνογλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μοντολίβο σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στη συνέχεια έχοντας σπρώξιμο από τον παλμό του κόσμου. Συν τοις άλλοις, η είσοδος του Λιβάγια λειτούργησε ευεργετικά. Στο 62' ο Κροάτης βγήκε ολομόναχος με τον Ντοναρούμα, αλλά κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στο 69' το σουτ του Γκάλο μάζεψε με υπερένταση ο πορτιέρε της Μίλαν. Στα τελευταία είκοσι λεπτά το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο συναρπαστικό, οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν κυρίως με σουτ, δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης, παρότι την άξιζαν.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Έλντερ Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Αραούχο (79' Γιακουμάκης), Χριστοδουλόπουλος (60' Λιβάγια).

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Λοκατέλι (67' Κεσιέ), Μοντολίβο, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο).