Βαθμολογία

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0

Οι ερυθρόλευκοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 με τους μπλαουγκράνα με ψυχωμένη εμφάνιση ανασταλτικά και ήρωα τον Βέλγο κίπερ. Πλην του σουτ του Σεμέδο στο 3`, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε στο ξεκίνημα, ενώ στο 15` ο Ουμτιτί έκοψε σωτήρια τον Ελαμπντελαουί που ήταν σε θέση για γκολ. Στο 20` ο Προτό έκανε εκπληκτική επέμβαση (βρήκε και δοκάρι) στο εξ επαφής τακουνάκι του Σουάρες από το σουτ του Μέσι, ενώ στο 22` ο Ουρουγουανός από αριστερά σούταρε άουτ, με την Μπάρτσα να ανεβάζει στροφές. Ο Βέλγος κίπερ επενέβη και στο 29` στο σουτ του Μέσι, με τον Προτό να είναι εξαιρετικός ως εκείνο το σημείο.

Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37` με το σουτ του Φορτούνη, ενώ λίγο νωρίτερα πάλι ο Προτό απέκρουσε το φάουλ του Μέσι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε μία καθαρή ευκαιρία, όμως στην κόντρα, ιδίως από αριστερά με τον Καρσελά, ήταν επικίνδυνος με τον Σεμέδο να μην πατάει καλά. Το ημίχρονο έληξε 0-0, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν αναίμακτα το πρώτο μέρος, έχοντας και τη φάση του Φορτούνη για ένα γκολ, ενώ η Μπάρτσα έχασε με τραυματισμό στο τέλος τον Σέρχι με τον Ντεουλοφέου να παίρνει τη θέση του.

Ο πολύ καλός Ταχτσίδης στο 55` έσωσε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντεουλοφέου, με την Μπάρτσα να προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμό. Ο Ολυμπιακός παίρνοντας ηλεκτρισμό από την εξέδρα είχε ένα καλό 5λεπτο γύρω στο 60`, με τον Βαλβέρδε σε εκείνο το σημείο να βάζει τον Ράκιτιτς στη θέση του Παουλίνιο. Στο 62` ο Ένγκελς πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Σουάρες έδωσε στον Μέσι, όμως ο Αργεντινός αστόχησε από πλεονεκτική θέση!

Πάντως, η Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε διαδρόμους στη μαζική άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά το θέμα ήταν το πόσο θα άντεχαν οι καταπονημένοι γηπεδούχοι, με τον Μποτία στο 71` να βάζει σωτήρια την κόντρα στον Σουάρες. Ο Λεμονής έβαλε Ζιλέ στη θέση του κουρασμένου Οφόε, ενώ στο 78` βγήκε ο Καρσελά για να μπει ο Πάρντο, με τον Ολυμπιακό πάντως να γλυτώνει το γκολ στο 80`, αφού το πλασέ του Σουάρες βρήκε οριζόντιο δοκάρι. Στο 84` μπήκε και ο Τζούρτζεβιτς αντί του Φορτούνη, με την Μπάρτσα πάντως να πιέζει. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ, με τον Προτό στο 90+1` να λέει πάλι όχι στον Μέσι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75' Ζιλέ), Ελαμπντελαουί, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Σουάρεθ (76' Γκόμες), Σέρτζι Ρομπέρτο (45'), Μέσι, Σουάρες.