Βαθμολογία

Αχαρναϊκός: Τελεσίγραφο από τους αδερφούς Μελά!

Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έλαβαν και η παραποίηση των χρεών της ΠΑΕ Αχαρναϊκός, υποχρεώνουν τους αδερφούς Μελά να θέσουν άπαντες προ των ευθυνών τους! Με ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά τη διάρκεια του νικηφόρου αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, οι αδερφοί Μελά τονίζουν θα σταματήσουν να ενισχύουν τον Αχαρναϊκό, αν δεν προκύψει λύση μέχρι την Τετάρτη. Αναλυτικά:

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου (2017), στην πιο δύσκολη καμπή της ομάδας και έπειτα από δύο καταστροφικές -οικονομικά- χρονιές για το σύλλογο (2015-2016 και 2016-2017), επιχειρήσαμε να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας του ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ, με στόχο την οικονομική και αγωνιστική του εξυγίανση.

Η πρωτοβουλία μας έγινε, λόγω της ιστορίας της ομάδας, της αγάπης του κόσμου και το ενδιαφέρον ορισμένων ανθρώπων να έρθουν σε επαφή και συνεργασία με εμάς, με στόχο να αγωνιστεί κανονικά η ομάδα την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018.

Έχοντας έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. Α.Ο. ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ, Κλήμη Κολιό, αλλά και τον δικηγόρο που εκπροσωπούσε τον μεγαλομέτοχο, ενημερωθήκαμε ότι υπήρχαν υπέρογκες οφειλές  για τα έτη 2015-2016-2017 από τις προηγούμενες διοικήσεις, τα οποία και θα αποπληρώνονταν σε διάστημα 90 ημερών.

Εν συνεχεία, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κ. Καλόμαλος, θα απέστειλε πληρεξούσιο για να οριστεί η νέα διοίκηση και να μεταβιβαστούν οι μετοχές στην κατοχή μας, ώστε να τρέξουμε τα της ομάδας.

Έπειτα από δικό μας έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι τα χρέη ήταν σχεδόν τριπλάσια από την αρχική ενημέρωση. Παρά ταύτα, εμείς στηρίξαμε οικονομικά, οργανωτικά και διοικητικά την ομάδα (πληρώθηκε μέρος και ρυθμίστηκαν εφορία – ΙΚΑ για της συμμετοχή σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα). Τακτοποιήθηκαν οφειλές που καθιστούσαν αδύνατη τη συμμετοχή της ομάδας στις διοργανώσεις και χτίσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο 30 ποδοσφαιριστών, ανεβάζοντας και παιδιά της ακαδημίας.

Δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανή να σταθεί στην κατηγορία και παράλληλα να αναβαθμίσει και τα δικά της παιδιά, κάτι που ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Ημών και ενός αξιόλογου και πληρέστατου προπονητικού team, με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Δημητρίου. Οι μόνοι συμπαραστάτες στην όλη προσπάθειά μας, ήταν ο κ. Μιχάλης Τζορμπατζίδης, ο κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος και ο κ. Καρδάσης, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Μας υποσχέθηκαν στήριξη αρκετοί επώνυμοι επιχειρηματίες της περιοχής από το Μενίδι, αλλά στη διαδρομή… έχασαν το δρόμο. Όπως και ο Δήμος που γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μενιδίου.                                                                            

Με αφορμή την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετά από δύο παιχνίδια Κυπέλλου, στα οποία η ομάδα είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία (με Κισσαμικό και Ολυμπιακό), ενημερώνουμε τον κόσμο της ομάδας ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας. Αντιθέτως, εκ μέρους του (και μόνο τηλεφωνικά) εμφανίζεται ο κ.Τσαλικίδης.

Ανακοινώνουμε λοιπόν, ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες αδυνατούμε να είμαστε συμπαραστάτες στην προσπάθεια διάσωσης της ιστορικής ομάδας του ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε τελεσίγραφο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (1η Νοεμβρίου) στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αλλά και σε όσους υποσχέθηκαν βοήθεια, ώστε η ομάδα να βγει από το αγωνιστικό και οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει.