Βαθμολογία

Δικαίωση για την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις

Μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα (28/10) η ΑΕΛ απέναντι στον Λεβαδειακό με 1-0 για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που δεν έβγαινε μπροστά και κοίταγε κυρίως την άμυνα του έφτασαν στη δικαίωση με τέρμα του Θωμά Ναζλίδη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Μια νίκη που δίνει την δυνατότητα στην ομάδα του Ηλία Φυντάνη να φτάσει τους εννιά βαθμούς, ενώ οι Βοιωτοί έμειναν στους δεκατέσσερις, με την ήττα αυτή να είναι η πρώτη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένα πρώτο ημίχρονο, μέτριο σε γενικές γραμμές, στο οποίο η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά από τον Λεβαδειακό και στα πρώτα τέσσερα λεπτά απείλησε δυο φορές με το 1-0 όμως οι Κρίσμαν και Ναζλίδης απέτυχαν στις προσπάθειες τους, ενώ από την άλλη ο Λεβαδειακός κοίταγε κυρίως να κρατήσει το «0» στα μετόπισθεν, με την μοναδική απειλή του να έρχεται από στημένη φάση.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά και ορεξάτα με στόχο το γκολ χάνοντας ευκαιρίες με τους Κρίσμαν, Ναζλίδη οι γηπεδούχοι, με τους Γιακουμάκη, Μπραντάο, Μητρόπουλο οι Βοιωτοί.  Η αναμέτρηση έγινε ροντέο για μερικά λεπτά όμως από το 80’ και μετά οι φιλοξενούμενοι έπεφταν συνεχώς κάνοντας καθυστερήσεις για να κρατήσουν το αποτέλεσμα όμως στη τελευταία φάση ο Θωμάς Ναζλίδης πέτυχε το γκολ λυτρώνοντας την ομάδα του.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα 25 δευτερόλεπτα έφτασε κοντά στο 1-0 όταν ο Ντέλετιτς έκανε ωραία προσπάθεια και με σέντρα βρήκε τον Κρίσμαν που έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από την εστία του Επασί, ενώ στο 4' σε γύρισμα του Γουάλλας ο Ναζλίδης δεν έπιασε καλά το σουτ στη κίνηση με την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ΑΕΛ, η οποία είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο, ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λεβαδειακού ο οποίος αμυνόταν και έψαχνε την κόντρα επίθεση για να απειλήσει.

Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 27’ όμως ο Αντνάν Αγκάνοβιτς παρότι βρέθηκε ολομόναχος στη περιοχή του Λεβαδειακού δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Από στημένη φάση προήλθε η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό και πιο συγκεκριμένα στο 36’ όταν ο Λεονάρντο βρέθηκε στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, έστρωσε ωραία στον Φαβάρο όμως ο τελευταίος στο σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και κάπως έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Δυνατά μπήκαν στην επανάληψη οι δυο ομάδες με τον Λεβαδειακό να απειλεί πρώτος όταν στο 49' ο Γιουσούφ με ωραία ατομική προσπάθεια βρήκε με κάθετη τον Γιακουμάκη με τον Μπόζοβιτς να βγαίνει σωτήρια και να κόβει με εξαιρετικό τάκλιν τον επιθετικό των Βοιωτών, με την ΑΕΛ να απειλεί στο 55' με το μακρινό σουτ του Ναζλίδη να περνάει άουτ.

Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 59' όταν ο Κρίζμαν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το πλασέ με τον Επασί να βγαίνει ταχύτατα και να του στερεί το γκολ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπραντάο με κεφαλιά απείλησε όμως ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Ο Λεβαδειακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 61' το μακρινό σουτ του Μητρόπουλου κόντραρε σε παίκτη της ΑΕΛ και πέρασε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 68’ ο τεχνικός των «βυσσινί» Ηλίας Φυντάνης έριξε στη μάχη τον Περόνε αντί του Λεοζίνιο με στόχο η ΑΕΛ να γίνει πιο επιθετική και να φτάσει στο τέρμα της νίκης, ενώ στο 70’ ο ρέφερι Τζοβάρας απέβαλλε τον προπονητή του Λεβαδειακού Ζοζέ Ανιγκό για διαμαρτυρία.

Με την συμπλήρωση 75 λεπτών αγώνα νέα ευκαιρία στο παιχνίδι για την ομάδα της ΑΕΛ με το διαγώνιο σουτ του Ναζλίδη να περνά λίγο άουτ, όπως και το σουτ του Ντέλετιτς ένα λεπτό αργότερα. Το παιχνίδι έγινε «ροντέο» με τον Λεβαδειακό να απειλεί για το 0-1 με τον Γιακουμάκη στο 76’ και ένα λεπτό αργότερα με το σουτ του Μητρόπουλου στη κίνηση που μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς.

Τελικά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «βυσσινί» έφτασαν στο 1-0 όταν ο Περόνε έβγαλε την σέντρα και ο Θωμάς Ναζλίδης με ωραία καρφωτή κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Διαιτησία: Τζοβάρας (Κουρομπίλια, Μερκενίδης)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (54’ Μασούρας), Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλλας, Φατιόν, Κρίζμαν (81’ Γιαννιτσάνης), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Λεοζίνιο (68’ Περόνε), Ντέλετιτς.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Απαρεσίδο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Ομπιόρα (81’ Καλτσάς), Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπραντάο (84’ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ