Βαθμολογία

Ντεμπούτο και παραλίγο γκολ

Ο επιθετικός της Πετρολούλ, Κοσμίν Λάμπρου, που λόγω ατυχήματος αγωνίζεται με προσθετικό χέρι, έκανε ντεμπούτο στην αναμέτρηση με τη Μιοβένι για το Κύπελλο Ρουμανίας, χάνοντας, μάλιστα μία καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

H αναμέτρηση της Πετρολούλ Πλοϊέστι με τη Μιοβένι για το Κύπελλο Ρουμανίας είχε ξεχωριστή σημασία για τον 18χρονο επιθετικό της πρώτης, Κοσμίν Λάμπρου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο, αγωνιζόμενος με προσθετικό χέρι λόγω ατυχήματος σε μικρή ηλικία.

Ο νεαρός φορ τραυματίστηκε σοβαρά σε ηλικία οχτώ ετών, όταν μία νταλίκα πέρασε από πάνω του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριασθεί στο αριστερό χέρι. Μάλιστα, οι ιατροί τον ενημέρωσαν πως αν το ασθενοφόρο είχε φτάσει λίγο αργότερα, τότε θα κινδύνευε η ζωή του. Παρά τις δυσκολίες, ο Λάμπρου δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κυνήγησε το όνειρό του.

"Όταν επέστρεψα στο ποδόσφαιρο, έμαθα πως να πέφτω, στηριζόμενος στον ώμο μου. Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν παραπονιέμαι κι ούτε πρόκειται", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λάμπρου είχε και μία καλή ευκαιρία να συνδυάσει την παρθενική εμφάνισή του με γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Για την ιστορία, η Μιοβένι έκανε την έκπληξη και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, επικρατώντας 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).