Βαθμολογία

Σίμιτς: «Χαρισματική ομάδα η Ελλάδα»

Δηλώσεις αναφορικά με τις αναμετρήσεις με την Ελλάδα έκανε ο παλαίμαχος άσος της Κροατίας Ντάριο Σίμιτς ο οποίος χαρακτήρισε την εθνική μας ομάδα χαρισματική.

Ο Σίμιτς φάνηκε προβληματισμένος από την κλήρωση αναφέροντας ότι η Ελλάδα ήταν ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος, ενώ θυμήθηκε και τις αναμετρήσεις για το Μουντιάλ του 1998 τότε που οι Κροάτες πήραν το εισιτήριο με κομβικό παιχνίδι το "2" στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Σίμιτς:

«Η Ελλάδα είναι πράγματι ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είναι ένας δυσάρεστος αντίπαλος. Μπορεί η Ελλάδα στο ranking της FIFA να είναι σε πολύ χειρότερη θέση από την Κροατία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σύμφωνοι, σε ατομικό επίπεδο είναι ασθενέστεροι από εμάς.

Αλλά είναι μια ομάδα που έχει χάρισμα. Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι έχουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και στήριξη.

Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Αν δεν κερδίζαμε ήταν πολύ αμφίβολο αν θα προκρινόμασταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Θυμάμαι ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είχε χρειαστεί να κάνει μεγάλη εμφάνιση ο Σλάβεν Μπίλιτς. Στο τέλος όμως πανηγυρίσαμε με τον Σούκερ… γυμνό. Τώρα, 20 χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε πάλι την Ελλάδα σε δύο αποφασιστικά παιχνίδια για να πάμε στο Μουντιάλ».