Βαθμολογία

Με Κροατία στο δρόμο για το Μουντιάλ η Ελλάδα

Δεν στάθηκε τυχερή η Εθνική μας ομάδα στη σημερινή (17/10) κλήρωση για τα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η κληρωτίδα έστειλε στο δρόμο της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 την πολύ δυνατή Κροατία των Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, Κόβασιτς. Κλήρωση σαφώς δύσκολη για την Γαλανόλευκη που μπορεί να απέφυγε την Ιταλία, αλλά η κλήρωση που της έλαχε ήταν η δεύτερη χειρότερη.

Οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ουκ ολίγες φορές με την τελευταία να είναι στα προκριματικά του Euro 2012 με την Ελλάδα να χαμογελάει καθώς η μοίρα τότε είχε φέρει το παιχνίδι στο Φάληρο να είναι κομβικό. Η τότε νίκη με 2-0 είχε δώσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την απευθείας πρόκριση στα τελικά στέλνοντας τους γείτονες στα μπαράζ.

Κατά τα άλλα το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι το Σουηδία - Ιταλία εκεί όπου μια εκ των δυο θα μείνει εκτός τουρνουά, ενώ στα άλλα δυο ζευγάρια η Δανία θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία την Ελβετία. Μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου τα πρώτα παιχνίδια και στις 12-14 του ίδιου μήνα οι αγώνες ρεβάνς, πριν την κλήρωση της 1ης Δεκεμβρίου στο Κρεμλίνο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των μπαράζ:

Βόρεια Ιρλανδία - Ελβετία

Κροατία - Ελλάδα

Δανία - Ιρλανδία

Σουηδία - Ιταλία