Βαθμολογία

Στο Μουντιάλ ο Παναμάς, αποκλεισμός-σοκ για ΗΠΑ

Τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 στη ζώνη της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής με τον Παναμά να προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ εκτός έμειναν οι ΗΠΑ.

Ιστορικές και μεγάλες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο Παναμά καθώς η εθνική τους ομάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με τη νίκη 2-1 κόντρα στη Κόστα Ρίκα θα βρεθεί στη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο Παναμάς ήθελε τη νίκη όμως είδε την Κόστα Ρίκα να φτάνει στο 0-1 στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ο Γκάμπριελ Τόρες αρχικά και ο Ρομάν Τόρες, δυο λεπτά πριν τα ενενήντα, πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής και έβγαλαν έναν ολόκληρο λαό στους δρόμους για να πανηγυρίσει.

Απίστευτο κάζο για την ομάδα των ΗΠΑ οι οποίες γνώρισαν ήττα-σοκ από τους ουραγούς του Τρίνινταντ και Τομπάγκο και θα αναγκαστούν να δουν το Μουντιάλ από την ...τηλεόραση. Το αδιάφορο Τρίνινταντ και Τομπάγκο πέτυχε τη νίκη με 2-1 και έκλεισε θετικά μια κακή για αυτούς προκριματική φάση με την Αμερική να μένει εκτός για πρώτη φορά μετά το 1986. Τέλος νίκη με ανατροπή για την Ονδούρα απέναντι στο Μεξικό με 3-2 που την οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με την Αυστραλία για μια θέση στα γήπεδα της Ρωσίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην ζώνη της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής:

Τρίνινταντ και Τομπάγκο - ΗΠΑ 2-1

Ονδούρα - Μεξικό 3-2

Παναμάς - Κόστα Ρίκα 2-1

Τελική βαθμολογία

1. Μεξικό 21

2. Κόστα Ρίκα 16

3. Παναμάς 13

4. Ονδούρα 13

5. ΗΠΑ 12

6. Τρίνινταντ και Τομπάγκο 6

Προκρίνονται στο Μουντιάλ το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα, ο Παναμάς, ενώ αγώνες μπαράζ με την Αυστραλία θα δώσει η Ονδούρα