Βαθμολογία

Γλίτωσε το κάζο η Αργεντινή, εκτός η Χιλή

Πρόκριση στο Μουντιάλ έστω και στο παρά ένα για την Αργεντινή με την παρέα του Μέσι να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στα τελικά, ενώ εκτός διοργάνωσης έμεινε η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Χιλή.

Βρισκόμενη με την πλάτη στο τοίχο η Αργεντινή καθώς ήθελε πέρα από την δική της νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρει το εισιτήριο, βρέθηκε να χάνει κιόλας στην έδρα του Ισημερινού με τέρμα στο 38ο δευτερόλεπτο του Ιμπάρα. Όμως δεν πτοήθηκε και ήδη από το 20' είχε φτάσει στην ανατροπή χάρις σε δυο τέρματα του Μέσι στο 12' και στο 20'. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ διαμόρφωσε στο 62' το τελικό 1-3 φτάνοντας στο χατ-τρικ.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Χιλή μετά την ήττα της με 3-0 από την Βραζιλία εκτός έδρας παρότι για ένα ημίχρονο ήταν στο 0-0. Στην επανάληψη δεχόμενη δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά (55' Παουλίνιο, 57' Ζέσους) είδε την πρόκριση να χάνεται, για να ολοκληρωθεί η κακή εμφάνιση και ο αποκλεισμός με ακόμα ένα τέρμα από τον Ζέσους στις καθυστερήσεις. Η Σελεσάο πανηγυρικά με 41 βαθμούς στο Μουντιάλ.

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Περού ανάμεσα στην παρέα του Γκερέρο και την Κολομβία με το τελικό σκορ να δίνει στην Κολομβία την πρόκριση και στο Περού την πέμπτη θέση που οδηγεί στο μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία με το Περού να διεκδικεί για πρώτη φορά, μετά το 1982, πρόκριση στα τελικά. Ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 56' με τον Γκερέρο να κάνει στο 76' το τελικό 1-1.

Τέλος η Ουρουγουάη σε ένα παιχνίδι με σκορ και θέαμα νίκησε την Βολιβία με 4-2 παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι συνήθεις ύποπτοι Καβάνι και Σουάρες, ενώ όλα τα τέρματα προήλθαν από παίκτες της Ουρουγουάης καθώς τα δυο τέρματα των Βολιβιανών ήταν αυτογκόλ. Αυτοκτονία για Παραγουάη που ηττήθηκε με 0-1 από την ουραγό και αδιάφορη Βενεζουέλα και δεν μπόρεσε να φτάσει έστω στο μπαράζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής:

Ισημερινός - Αργεντινή 1-3

Βραζιλία - Χιλή 3-0

Περού - Κολομβία 1-1

Ουρουγουάη - Βολιβία 4-2

Παραγουάη - Βενεζουέλα 0-1

Τελική Βαθμολογία

1. Βραζιλία 41

2. Ουρουγουάη 31

3. Αργεντινή 28

4. Κολομβία 27

5. Περού 26

6. Χιλή 26

7. Παραγουάη 24

8. Ισημερινός 20

9. Βολιβία 14

10. Βενεζουέλα 12

Προκρίνονται στο Μουντιάλ η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Κολομβία, ενώ το Περού θα δώσει αγώνες μπαράζ με την Νέα Ζηλανδία