Βαθμολογία

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Εθνικής στα μπαράζ

Πρώτα το Βέλγιο κέρδισε τη Βοσνία και την Κυριακή (8/10) η Ελλάδα απέφυγε και το να είναι χειρότερη δεύτερη με την αδιάφορη Σλοβενία να κόβει βαθμούς από τη Σκωτία. Έτσι η Εθνική θα βρίσκεται δεδομένα στα μπαράζ εάν κερδίσει την Τρίτη (10/10) το Γιβραλτάρ.

Η κατάσταση για τους υπόλοιπους δεύτερους δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά το δεδομένο είναι πως οι οκτώ από τους εννιά θα βρίσκονται στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου (15.00) στη Ζυρίχη. Εκεί θα χωριστούν σε δύο γκρουπ βάσει της κατάταξης της ΦΙΦΑ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία θα ανακοινώσει τη νέα κατάταξη στις 16 Οκτωβρίου και τότε θα ξέρουμε τους ισχυρούς και τους ανίσχυρους. Όσο για τα δύο ματς θα γίνουν το πρώτο στις 9-11 Νοεμβρίου και το δεύτερο στις 12-14 του ίδιου μήνα.

Έως τώρα σίγουρες δεύτερες είναι οι Ιταλία, Δανία, Βόρειος Ιρλανδία και Σλοβακία. Ωστόσο, η τελευταία δεν αποκλείεται να είναι και η χειρότερη δεύτερη. Από εκεί και πέρα, με τα τωρινά δεδομένα δεύτερες είναι και οι Πορτογαλία, Σουηδία, Ουαλία και Κροατία. Οι Πορτογάλοι εάν κερδίσουν την Ελβετία την αφήνουν δεύτερη, ενώ η Σουηδοί πολύ δύσκολα δεν θα είναι δεύτερη. Οι Ουαλοί παίζουν με τους Ιρλανδούς και οι Κροάτες στην Ουκρανία.

Ό,τι και να γίνει η Ελλάδα και η Σλοβακία (εάν περάσει) θα είναι στους ανίσχυρους. Η «γαλανόλευκη», συνεπώς, θα αντιμετωπίσει κάποιον ισχυρό. Δεδομένα θα είναι εκεί Πορτογαλία ή Ελβετία και Ιταλία. Τα υπόλοιπα παίζονται. Σε περίπτωση που περάσει η Κροατία με νίκη επί της Ουκρανίας, θα είναι και εκείνη στους ισχυρούς, ενώ αυτό ισχύει και για την Ουαλία. Εάν αποκλειστεί μία εκ των δύο, τότε στους ισχυρούς θα πάει η Δανία.