Βαθμολογία

Ανατροπή με ελληνική ψυχή - Νίκη 2-1 στην Κύπρο και στο κόλπο των μπαράζ!

Η Ελλάδα αντέδρασε άμεσα στην κυπριακή ψυχρολουσία, το γύρισε σε 2-1 αλλά έμεινε εκεί και έπαιξε με την φωτιά ως το 93'! Τελικά πήρε την πολύτιμη νίκη και έμεινε ζωντανή στο... κόλπο των μπαράζ, αφού μετά το «δώρο» των Βέλγων αγκάλιασε τη 2η θέση! Δοκάρι ο Μάνταλος.

Τεράστια νίκη πήρε η Εθνική μας στη Λευκωσία κόντρα στην Κύπρο με 2-1 και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ξεπέρασε τη Βοσνία περνώντας στη 2η θέση. Πλέον, η Ελλάδα πρέπει να κάνει το χρέος της νικώντας το Γιβραλτάρ στην τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη και από εκεί και πέρα να ελπίζει ότι θα την ευνοήσουν τα αποτελέσματα σε άλλους ομίλους για να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ ως μια από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες.

">http://

Η Εθνική μας έμεινε πίσω στο σκορ από τον Σωτηρίου στο 18’, όμως πέτυχε μεγάλη ανατροπή μέσα σε 9 λεπτά, η οποία της έδωσε τη νίκη. Ο Μήτρογλου ισοφάρισε με αριστερό πλασέ από πάσα του Μάνταλου στο 24’ και ο Τζιόλης έκανε το 2-1 με κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη στο 26’. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα είχε αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Μήτρογλου, αλλά και δοκάρι με τον Μάνταλο στο 57’. Στο τέλος οι διεθνείς μας άντεξαν στην πίεση της Κύπρου, η οποία τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, και κράτησε την σπουδαία νίκη!

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Αντωνιάδης (60' Αλεξάνδρου), Λαϊφης, Μαργκάσα (85' Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος (79' Οικονομίδης), Κυριάκου, Σωτηρίου.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (69' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Σταφυλίδης, Φορτούνης (76' Δώνης), Μήτρογλου (89' Σάμαρης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Βέλγιο 25 (8-1-0)

2. Ελλάδα 16 (4-4-1)

3. Βοσνία 14 (4-2-3)

4. Εσθονία 11 (3-2-4)

5. Κύπρος 10 (3-1-5)

6. Γιβραλτάρ 0 (0-0-9)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/10)

21:45 Ελλάδα - Γιβραλτάρ

21:45 Βέλγιο - Κύπρος

21:45 Εσθονία - Βοσνία

Χάνουν Γιβραλτάρ οι Τοροσίδης, Σάμαρης, Δώνης και Μανωλάς

Οι Μανωλάς, Τοροσίδης, Σάμαρης και Δώνης συμπλήρωσαν κάρτες με Κύπρο και χάνουν τον αγώνα της προσεχούς Τρίτης με το Γιβραλτάρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.