Βαθμολογία

Παιχνίδι στη Κύπρο, μυαλό στη Βοσνία και στα σενάρια

Την Κύπρο αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας (7/10 21:45) η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018. Η Γαλανόλευκη δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε δεν κρατάει την τύχη της στα χέρια της αναφορικά με την παρουσία της ή όχι το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται δυο νίκες, σήμερα και κόντρα στο Γιβραλτάρ την Τρίτη (10/10), όπως και να μην ηττηθεί το αδιάφορο Βέλγιο, έχει ήδη προκριθεί, από την Βοσνία και ακόμα ένα από επτά αποτελέσματα προκειμένου αν τελικά η Ελλάδα βγει δεύτερη να μην είναι η χειρότερη μεταξύ των δεύτερων.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα γνωρίζει, πριν καν ακόμα αγωνιστεί στη Κύπρο, αν θα έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον το παιχνίδι της καθώς στις 19:00 η Βοσνία θα υποδεχτεί το Βέλγιο. Αν η παρέα του Λουκάκου δεν ηττηθεί τότε η ομάδα του Σκίμπε κρατάει την τύχη στα χέρια της καθώς με δυο νίκες θα είναι αυτή που θα βρεθεί δεύτερη.

Όμως τα βάσανα της δεν θα τελειώσουν καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τερματίσει στην δεύτερη θέση, αλλά να είναι η χειρότερη ομάδα μεταξύ των δεύτερων μετά την λήξη της προκριματικής φάσης και να τεθεί νοκ-άουτ. Για να βρεθεί στα μπαράζ η Εθνική θα πρέπει να συμβεί τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω επτά σενάρια. Ποια είναι αυτά;

Ή να κερδίσει η Ρουμανία στην έδρα της Δανίας ή να κερδίσει η Νορβηγία στην έδρα της την Βόρειο Ιρλανδία, ή η Ολλανδία την Σουηδία στην χώρα της τουλίπας. Τα άλλα τέσσερα σενάρια είναι να μην κερδίσει η Ουαλία στην έδρα της την Ιρλανδία, η Σλοβενία να μην ηττηθεί εντός από την Σκωτία, η Σερβία να μην κερδίσει τη Γεωργία εντός έδρας και το τελευταίο να αναδειχθούν ισόπαλες Ουκρανία και Κροατία στην έδρα της πρώτης.

Καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο εύκολος δεν είναι ο δρόμος της Εθνικής μας για να επιστρέψει και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά το πατατράκ του 2016. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαμε νικήσει την τελευταία μέρα του Αυγούστου στο Φάληρο την Εσθονία, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε με τα αν και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και αν θα μπορέσουμε να δώσουμε το παρών στα ρωσικά γήπεδα το επόμενο καλοκαίρι.