Βαθμολογία

Οριστικά στη Λίβερπουλ ο Τσάμπερλεϊν

Η Λίβερπουλ προχώρησε στην απόκτηση του Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης (31/8) από τους «κόκκινους». Την ίδια ημέρα ο 24χρονος μπακ – χαφ υποβλήθηκε επιτυχώς σε ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2022.

Παράλληλα, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σε μία μεταγραφή που κόστισε 35.000.000 λίρες από την Άρσεναλ με τον Γιούργκεν Κλοπ όσο και τον Άγγλο διεθνή να εκφράζουν την ικανοποίησή τους μέσω σχετικών δηλώσεων.

«Είμαι ενθουσιασμένος που υπέγραψα με τη Λίβερπουλ και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που το κατέστησαν αυτό εφικτό αφού μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω τις εγκαταστάσεις. Ήταν μία σημαντική βοήθεια. Δεν θέλω να πω πολλά σήμερα. Είμαι με την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας και έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλα παιχνίδια οπότε θέλω να επικεντρωθώ σε αυτά. Ανυπομονώ να πάω στο Μέλγουντ», υποστήριξε ο Τσάμπερλεϊν.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτή τη μεταγραφή. Από το τελευταίο παιχνίδι ανυπομονούσα, ήλπιζα και ευχόμουν να κάνουμε αυτή τη μεταγραφή και όταν μου είπαν ότι είναι δικός μας ήταν φανταστικά. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα να παίζει. Ήταν το 2014 στο Ντόρτμουντ. Μπήκε μέσα ως αλλαγή και έκανε μεγάλη διαφορά. Ξεχώρισε αμέσως για την ταχύτητα και τις ικανότητές του σε ένα μεγάλο παιχνίδι για έναν νεαρό παίκτη. Θυμάμαι που επέστρεψε πίσω για να μαρκάρει τον Μχιταριάν και να σώσει ένα σίγουρο γκολ», τόνισε αρχικά ο Γιούργκεν Κλοπ και κατέληξε:

«Ακούω πολλά για τις θέσεις, αλλά ας μιλήσουμε για τον παίκτη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλές δεξιότητες που πάντα δίνει ότι έχει για την ομάδα. Ένας παίκτης ο οποίος είναι θετικός και είναι πρόθυμος να πάρει ρίσκο για να δει θετικά πράγματα να συμβαίνουν. Μπορεί να είναι ακόμα νέος, όμως έχει μεγάλη εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ήδη ένας καλός ποδοσφαιριστής, αλλά έχει την επιθυμία να γίνει ακόμα καλύτερος και αυτό με συναρπάζει».