Βαθμολογία

Στην επόμενη φάση ο Αιγινιακός

Ο Αιγινιακός γεύτηκε... γλυκιά ήττα (2-1) στη Βέροια, αλλά εκείνος πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων στο Κύπελλο. Το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου πήρε την Τετάρτη (30/08) ο Αιγινιακός και τοποθετήθηκε στο 2ο γκρουπ μαζί με ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό και Απόλλωνα Πόντου. Η ομάδα της βόρειας Πιερίας κλήθηκε να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 στη Βέροια, όμως το ματς δεν κύλησε όπως το είχε υπολογίσει παρότι εμφανίστηκε με περισσότερες λύσεις. 

Η αναμέτρηση είχε απίστευτη εξέλιξη, αφού η ομάδα της Ημαθίας στο 88ο λεπτό είχε στα χέρια της σκορ πρόκρισης με το γκολ του Σουλιώτη που έκανε το 2-0, αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-1 με τον Θωμά Παπαδόπουλο και πανηγύρισαν εκείνοι την είσοδο τους στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού εκμεταλλεύθηκαν το εκτός έδρας γκολ. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε τελειώσει με 1-0 υπέρ του Αιγινιακού στην Πιερία.

Ο Αιγινιακός από το πρώτο ημίχρονο έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, έκανε πιο εύκολα φάσεις, αλλά δεν είχε την σωστή ενέργεια για να φτάσει στο γκολ και να βάλει βάσεις πρόκρισης. Αυτό το πλήρωσε, αφού δέχθηκε πρώτος τέρμα και στην συνέχεια βρέθηκε να κυνηγά το σκορ.

Ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, όταν δέχθηκε ιδανική μπαλιά από τον Λίταινα, έκανε το κοντρόλ και με ωραίο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Αιγινιακού για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Από την άλλη, ο Αιγινιακός είχε ως κορυφαίες ευκαιρίες τις δύο προσπάθειες για γκολ με σουτ του Πολύζου έξω από την περιοχή που πήγαν στην εστία, αλλά έδιωξαν σε κόρνερ στην πρώτη (15’) αμυντικοί και στην δεύτερη (37’)ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο Αιγινιακός είχε καλύτερη παρουσία, αλλά η Βέροια ήταν αυτή τη φορά εκείνη που έκανε τις πιο καλές ευκαιρίες και απείλησε ουσιαστικά την εστία του Καραγκιόζη που είχε μερικές καλές επεμβάσεις που τελικά αποδείχθηκε πως έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα του. 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – Πρώτη φάση
ΒΕΡΟΙΑ – ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-1
ΣΚΟΡΕΡ: 24' Ρούνεϊ, 88’ Σουλιώτης – 89’ Παπαδόπουλος
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σοϊλεμέζογλου, Τσιούχας (76΄Λαζόπουλος), Δαμιανάκης (92’ Λάσκαρης), Σουλιώτης, Καψάλης, Λάσκαρης, Δόρης, Μπαστιάνος, Λίταινας (84’ Νύχταρης), Ουνγιαλίδης, Βανκεβάι.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Καραγκιόζης, Παπαδόπουλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Βλάχος, Πολύζος, Γκατσολάρι, Ζούρκος (94’ Αντωνιάδης), Δωματάς (90’ Ανδρικόπουλος), Λεφίδης, Σοφιάνης (73’ Προσκυνητόπουλος).

footballleaguenews.gr