Βαθμολογία

«Έκλεισε» στην Ντόρτμουντ ο Γιαρμολένκο

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα προ ημερών αφήνοντας… προίκα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, η Ντόρτμουντ μπορούσε κάλλιστα να κινηθεί για σαφώς οικονομικότερους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να δώσουν αρκετές λύσεις. Στη Μπορούσια ανήκει πλέον ο Αντρέι Γιαρμολένκο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 30.6.2021, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας (28/8).

O 27χρονος Ουκρανός δύναται να προσφέρει τόσο ως εξτρέμ όσο ως κλασικός επιθετικός έχοντας γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής της Ντιναμό Κιέβου. Το 2008 είχε προωθηθεί στην πρώτη ομάδα των πρωταθλητών Ουκρανίας. Εννέα χρόνια αργότερα μετρούσε 337 συμμετοχές σκοράροντας 137 γκολ, ενώ μετρά 69 εμφανίσεις με 29 γκολ ως στέλεχος της Εθνικής Ουκρανίας.

Η μεταγραφή στην Ντόρτμουντ ανέρχεται στα 25.000.000 ευρώ, ενώ στο αντίπαλο δέος για την κοιλάδα του Ρουρ αγωνίζεται ο συμπατριώτης του, Εβγκέν Κονοπλιάνκα για λογαριασμό της Σάλκε. Σημειώνεται ό, τι ο Γιαρμολένκο πήρε τη φανέλα με το νούμερο «9».

«Είμαι ευγνώμων στην Ντινάμο Κιέβου γιατί με βοήθησε να εκπληρώσω τα όνειρα μου και να μεταγραφώ σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Θα προσπαθώ σκληρά σε κάθε προπόνηση προκειμένου να βοηθήσω την Ντόρτμουντ να πετύχει τους στόχους της», τόνισε ο 27χρονος άσος.

Δημοσίευμα για τον Εζίλ

Η μεταγραφική… όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά στη Μπορούσια που φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Μεσούτ Εζίλ. Εξάλλου, ο 28χρονος Γερμανός επιτελικός χαφ διανύει τον τελευταίο χρόνο στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Άρσεναλ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι προθέσεις εκ μέρους των «κανονιέρηδων».