Βαθμολογία

Να κάνει το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα (16/8) στο "Γ. Καραϊσκάκης" την κροατική Ριέκα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος, τους οποίους θα αντιμετωπίσει η ΑΕΛ το Σάββατο (19/8) στην πρεμιέρα της Super League, θέλουν τη νίκη απέναντι στους Κροάτες προκειμένου να ταξιδέψουν σε μια εβδομάδα στην Ριέκα για να τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν θα είναι για την ομάδα του Χάσι καθώς η Ριέκα εκτός του ότι είναι πρωταθλήτρια Κροατίας, στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Σάλτσμπουργκ που παίρνει μόνιμα τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα Αυστρίας, όμως στο χέρι των Πειραιωτών είναι με όπλο και το γεμάτο γήπεδο να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους κάνει φαβορί για τη ρεβάνς.

Κατα τα άλλα σήμερα διεξάγονται και άλλες τέσσερις αναμετρήσεις για τα play-off της διοργάνωσης με την αναμέτρηση Νάπολι - Νις να ξεχωρίζει εκεί όπου οι Ναπολιτάνοι θέλουν να βρεθούν για ακόμα μια σεζόν στους ομίλους, ενώ η εκπληκτική πέρσι στη Γαλλίας Νις θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε όμιλο.

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί θέλει η ομάδα της Σέλτικ απέναντι στην Αστάνα με τους Κέλτες να υποδέχονται τους Καζάκους με μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στους ομίλους. Από την άλλη η Αστάνα που έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου πλέον είναι επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο και θα παίξει για τρίτη διαδοχική σεζόν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αν και φυσικά θέλουν αυτός να είναι στο Champions League.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στη Τουρκία ανάμεσα στην Μπασακσεχίρ και την Σεβίλλη με τους Ισπανούς να είναι το φαβορί κάτι που θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν και να προκριθούν στους ομίλους, ενώ η ομάδα της Τουρκίας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να ...κουνήσει σεντόνι. Τέλος στο Ισραήλ η Χάποελ Μπερ Σεβά θα υποδεχθεί την Μάριμπορ σε παιχνίδι ομάδων όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:

21:45 Ολυμπιακός - Ριέκα COSMOTE SPORT 2

21:45 Νάπολι - Νις COSMOTE SPORT 3

21:45 Μπασακσεχίρ - Σεβίλλη COSMOTE SPORT 5

21:45 Σέλτικ - Αστάνα COSMOTE SPORT 7

21:45 Χαποέλ Μπερ Σεβά - Μάριμπορ COSMOTE SPORT 8