Βαθμολογία

Play-off champions league πράξη πρώτη

Ξεκινούν σήμερα (15/8) τα play-off του Champions League με τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις και με φόντο φυσικά τους ομίλους της διοργάνωσης.

Από ελληνικής πλευράς υπάρχει η παρουσία του Ολυμπιακού ο οποίος αγωνίζεται με την Ριέκα την Τετάρτη (16/8), ενώ από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζουν σίγουρα το Χόφενχαϊμ - Λίβερπουλ και το ΑΠΟΕΛ - Σλάβια Πράγας.

Στο παιχνίδι της γερμανικής ομάδας με την Λίβερπουλ αναμένεται να πέσουν κορμιά καθώς από τη μία υπάρχει η δίψα της Χόφενχαϊμ για τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ και οι "Ρεντς" θέλουν την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ένα δυνατό παιχνίδι από το οποίο μόνο μια ομάδα θα συνεχίσει στους ομίλους, με τους Άγγλους πάντως να ψάχνουν μια μεγάλη επιτυχία.

Στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα απέναντι στην Σλάβια Πράγας, με τους Κύπριους να είναι εντυπωσιακοί απέναντι στη Βιτορούλ και το εκπληκτικό 4-0, ενώ στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους στην Ευρώπη έχουν μια ήττα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η κυπριακή ομοσπονδία προχώρησε στην αναβολή του παιχνιδιού με τον Ερμή για την πρεμιέρα προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να διευκολυνθεί στο έργο του για πρόκριση. Από την άλλη οι Τσέχοι θέλουν να βρεθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε όμιλο μετά τη σεζόν 2007-2008.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που απέκλεισε την ΑΕΚ, φιλοξενείται στην έδρα της Γιούνγκ Μπόις η οποία αγωνίζεται σε συνθετικό χλοοτάπητα σε ένα ακόμα ενδιαφέρον ζευγάρι. Οι Μοσχοβίτες θέλουν το 4/4 ήτοι την τέταρτη παρουσία τους σε όμιλο, στην τέταρτη προσπάθειά τους. Με απλά λόγια έχουν το απόλυτο τις άλλες τρεις φορές που βρέθηκαν εδώ, ενώ προέρχονται από τεράστιας σημασίας νίκη στη χώρα τους απέναντι στη Σπαρτάκ (2-1) με ανατροπή. Όσον αφορά τους Ελβετούς θέλουν τη νίκη και το πρώτο βήμα πρόκρισης σε όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Να δείξει ότι είναι το φαβορί θέλει η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας απέναντι στην Στεάουα και επιτέλους να προκριθεί σε όμιλο μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες την σεζόν 2008-2009 και την σεζόν 2014-2015. Οι Ρουμάνοι πάντως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι, ενώ παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις με τέσσερις νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες. Τέλος στο Αζερμπαϊτζάν η Καραμπάγκ μετά τις προκρίσεις σε ομίλους Europa League θέλει φέτος να ...κουνήσει σεντόνι. Αντίπαλος της η πάντα δυνατή και πιο έμπειρη Κοπεγχάγη που θέλει να βρεθεί και πάλι σε όμιλο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της Τρίτης:

19:00 Καραμπάγκ - Κοπεγχάγη: Cosmote Sport 1

21:45 ΑΠΟΕΛ - Σλάβια Πράγας: Cosmote Sport 2

21:45 Χόφενχαϊμ - Λίβερπουλ: Cosmote Sport 3

21:45 Γιούνγκ Μπόις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Cosmote Sport 7

21:45 Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Στεάουα Βουκουρεστίου: Cosmote Sport 8