Βαθμολογία

Ματσάρα με τα όλα της, Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-3

Με το… καλημέρα στη νέα σεζόν, η Λίβερπουλ πρόλαβε να «σκάσει» τους οπαδούς της!

Κάνοντας παροιμιώδη λάθη στην άμυνα και δείχνοντας πως δεν έμαθε τίποτα από την περσινή σεζόν, όπου «γκέλαρε» κόντρα σε όλες, σχεδόν, τις ομάδες από τη 10η θέση της Premier League και κάτω(!), οι «κόκκινοι» ήρθαν ισόπαλοι 3-3 με τη Γουότφορντ στο ''Vicarage Road'', ή, αν προτιμάτε, ο Μάρκο Σίλβα… άρπαξε την μπουκιά από το στόμα του Γίργκεν Κλοπ!

Και αυτό, διότι οι «σφήκες»… ξέραναν τους φιλοξενούμενους στο 93', με τον Μπρίτος να διαμορφώνει το τελικό σκορ -αν και ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός ήταν οφσάιντ, σε μία, ωστόσο, πάρα πολύ δύσκολη φάση για τον βοηθό.

Νωρίτερα, η Λίβερπουλ είχε δείξει ότι τα περσινά παθήματα της έγιναν… μαθήματα, με τους reds να φέρνουν «τούμπα» τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν δύο φορές (1-0 και 2-1) και να χάνουν, μάλιστα, σημαντικές ευκαιρίες, προκειμένου να «καθαρίσουν» το «διπλό» και να ξεκινήσουν με το δεξί τη νέα σεζόν στην Αγγλία.

Είχε προηγηθεί ένα καταστροφικό, πρώτο ημίχρονο, με τη Γουότφορντ να εκθέτει δύο φορές τους αμυντικούς των «κόκκινων», σκοράροντας με τους Οκάκα (8') και Ντουκουρέ (32'). Μία στιγμή μαγείας, όμως, των Εμρέ Τσαν και Μανέ, που «έκρυψαν» την μπάλα (29'), έφερε τη μείωση του σκορ, με το τέρμα του Αφρικανού.

Από το 35' και έπειτα, δε, η ομάδα του Κλοπ έπαιξε ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο, έχοντας σε τρελά κέφια τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος, στο επίσημο ντεμπούτο του, κέρδισε το πέναλτι για το 2-2 του Φιρμίνο στο 55' και δύο λεπτά αργότερα… άνοιξε λογαριασμό, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, που είχε επιστρέψει από την κόλαση…

Τότε ήταν, όμως, που εμφανίστηκαν (ξανά) οι γνωστές, αυτοκαταστροφικές τάσεις της Λίβερπουλ. Ο Ματίπ είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά, ενώ Σαλάχ και Φιρμίνο σπατάλησαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για το 4-2, με αποτέλεσμα να αρχίσει να… μυρίζει έντονα η «σφαλιάρα», που, πράγματι, ήρθε, τελικά, στα… χασομέρια.