Βαθμολογία

Στα πέναλτι η Μπάγερν

Στην Μπάγερν Μονάχου κατέληξε το Σούπερ Καπ Γερμανίας για δεύτερη χρονιά στη σειρά. Και φέτος οι Βαυαροί κέρδισαν την Ντόρτμουντ στο άνδρο της. Το βράδυ του Σαββάτου (5/8) η διαφορά των δύο ομάδων λύθηκε στα πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια έληξε 2-2. Σε αυτή η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το τρόπαιο.

Οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Πούλισιτς και η απάντηση της Μπάγερν ήρθε μόλις έξι λεπτά μετά. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Λεβαντόφσκι με πλασέ από ιδανική θέση ύστερα από γύρισμα του Κίμιχ.

Στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ έχασε ευκαιρίες και τελικά έκανε το 2-1 στο 71' με εξαιρετικό πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ. Ακριβώς πριν θα μπορούσε να έχει δεχτεί γκολ. Μπορεί να μην έγινε τότε, όμως, η Μπάγερν έβαλε δεύτερο τέρμα έστω και στο 88' σε μία... καραμπόλα. Από τις κόντρες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μπούρκι και χρεώθηκε ως αυτογκόλ του.

Έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι. Εκεί πρώτος έχασε ο Κίμιχ, αλλά τον ακολούθησε ο Ρόντε. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στον ξαφνικό θάνατο και εκεί ο Μπάρτρα νικήθηκε από τον Ούρλιχ, ο οποίος πιάνοντας δεύτερο πέναλτι έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Ζαγκαντού (77' Πάσλακ), Κάστρο, Σαχίν, Νταχούντ (46' Ρόντε), Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ, Πούλισιτς (90' Φίλιπ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μαρτίνεθ (60' Ζίλε), Χούμελς, Ραφίνια, Τολισό (84' Σάντσες), Ρούντι, Βιδάλ, Μίλερ (67' Κομάν), Λεβαντόβσκι, Ριμπερί.