Βαθμολογία

Με Μπιλμπάο ο ΠΑΟ, με Μπριζ η ΑΕΚ, με Έστερσουντ ο ΠΑΟΚ

Τους αντιπάλους τους στη φάση των play-off του Europa League έμαθαν σήμερα (4/8) οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού καθώς κληρώθηκε με την πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε την Μπιλμπάο, ενώ η ΑΕΚ κληρώθηκε με την Μπριζ που επίσης είναι μια δύσκολη ομάδα, αλλά σίγουρα όχι στην δυναμική των Βάσκων. Τυχερός στάθηκε ο ΠΑΟΚ που κληρώθηκε με την σουηδική Έστερσουντ.

Οι "πράσινοι" πέραν του δύσκολου αντιπάλου έχουν να αντιμετωπίσουν και την δυσμενή για αυτούς παράδοση στην Ισπανία, καθώς έχουν μόνο ήττες, εκτός από μια ισοπαλία κόντρα στη Βιγιαρεάλ (1-1) τη σεζόν 2008-2009. Σίγουρα το φαβορί στις αναμετρήσεις αυτές είναι οι Βάσκοι στην προσπάθεια της ομάδας του Ουζουνίδη για πρόκριση στους ομίλους.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Μπριζ η οποία στην τελευταία της κόντρα με ελληνική ομάδα έχει ευχάριστες αναμνήσεις καθώς το καλοκαίρι του 2015 είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στον γ' προκριματικό του Champions League με νίκη 3-0 εντός και ήττα 2-1 στη Λεωφόρο. Η Ένωση δεν είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις αυτές, αλλά αν παρουσιαστεί σοβαρή μπορεί την πρόκριση.

Τέλος ακόμα μια σουηδική ομάδα, η Έστερσουντ εν προκειμένω, θα προστεθεί στις ομάδες της Σκανδιναβίας που θα αντιμετωπίσουν ελληνική ομάδα και εν προκειμένω τον ΠΑΟΚ. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις αυτές και με την δέουσα σοβαρότητα δεν θα έχουν κανένα θέμα για να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους.

Σύμφωνα με την κλήρωση και οι τρεις εκπρόσωποι μας θα παίξουν εντός τα πρώτα τους παιχνίδια, όμως υπάρχει ενδεχόμενο το ένα από τα δυο παιχνίδια ή του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ να αλλάξει δεδομένου ότι μιλάμε για ομάδες από την ίδια πόλη.

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2010 όταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είχαν κληρωθεί εντός για τα πρώτα ματς με Αούστρια Βιέννης και Φενέρμπαχτσε με συνέπεια ο Άρης να αγωνιστεί Τρίτη και ο ΠΑΟΚ Πέμπτη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των play-off του Europa League:

Παναθηναϊκός - Μπιλμπάο

Σκεντίγια - Μίλαν

Όσιεκ - Αούστρια Βιέννης

Απόλλων Λεμεσού - Μίντιλαντ

ΑΕΚ - Κλαμπ Μπριζ

Χαφναρφιορντούρ - Μπράγκα

Έβερτον - Χάιντουκ

Βιτορούλ - Σάλτσμπουργκ

Μαρίτιμο - Ντιναμό Κιέβου

Ερυθρός Αστέρας - Κράσνονταρ

Βάρνταρ - Φενέρμπαχτσε

Ουτρέχτη - Ζενίτ

Άλταχ - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Λέγκια Βαρσοβίας - Σέριφ

ΑΕΚ Λάρνακας - Πλζεν

ΠΑΟΚ - Έστερσουντ

Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 17 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 24 του ίδιου μήνα.