Βαθμολογία

Ο Τότι ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Με συνέντευξη στο "Roma TV", ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αλλά και πως θα είναι πλέον διευθυντικό στέλεχος στη Ρόμα.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε με τι ήθελε να ξεκινήσει (την συνέντευξη) και ο Τότι άρχισε να μιλά για την 28η Μαΐου, το τελευταίο ματς με τη Ρόμα (κόντρα στη Τζένοα), το τελευταίο του τελικά ως ποδοσφαιριστής.

"Θα ξεκινήσω με την τελευταία μέρα της καριέρας μου, την 28η Μαΐου 2017. Για μένα ήταν ιστορική μέρα, πολύ σημαντική, μια μέρα με έντονο συναίσθημα. Έτυχα υποδοχής που πάντα θα είναι μαζί μου. Είναι δύσκολο να εξηγήσω στους φιλάθλους τα συναισθήματά μου εκείνη την ημέρα", ανέφερε ο Τότι.

"Αυτό το κομμάτι της ζωής μου, το πρώτο κομμάτι του ποδοσφαιριστή... τελείωσε. Τώρα ξεκινά μία άλλη σημαντική δουλειά, ως διευθυντής, όπου ελπίζω να έχω παρόμοιο αντίκτυπο με αυτό που είχα εντός γηπέδου".

"Δεν ήθελα εκείνο το ματς να τελειώσει, εκείνη η μέρα να τελειώσει (η 28η Μαΐου). Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ήταν 25 χρόνια όμορφης σχέσης με τη Ρόμα. Τώρα μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχω όμως σπουδαία εμπειρία, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσω και από αυτόν το ρόλο την ομάδα".

"Τώρα ξεκινάω απ'την αρχή. Θα προσπαθήσω να είμαι διαθέσιμος σε όλους, απ'το τμήμα των νέων μέχρι τον πρόεδρο. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει για μπορώ πραγματικά να βοηθώ τους πάντες. Έξι μήνες, έναν χρόνο, δύο χρόνια; Θα δούμε".

"Έχω μιλήσει με τον αθλητικό διευθυντή (Μόντσι) και τον πρόεδρο (Παλότα). Ήταν καλές συζητήσεις και τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω μιλήσει και με τον προπονητή (Ντι Φραντσέσκο), με τον οποίο έχω εξαιρετική σχέση εδώ πολύ καιρό".

Η τελευταία ερώτηση, όπως προαναφέραμε ήταν για την κάρτα ("Francesco Totti, AS Roma"), η προτελευταία ήταν για τον πως θα τον φωνάζουν τώρα, με τον Τότι να απαντά: "Φραντσέσκο, όπως πάντα".