Βαθμολογία

Κανένας κίνδυνος για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου παρατηρητή του τελικού, Παναγιώτη Διακοφώτη.

Ο κ. Διακοφώτης με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5» ανέφερε ότι οι δικέφαλοι Βορρά και Νότου θα κινδύνευαν με αφαίρεση βαθμών αν την ώρα των επεισοδίων οι ομάδες ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του παρατηρητή:

«Όταν έγιναν τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου, γιατί μόνο σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπει ο κανονισμός αφαίρεση βαθμών, κανένα από τα σωματεία δεν ήταν στο γήπεδο. Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα λέει ο κανονισμός. Οι ομάδες δήλωσαν ότι θα ξεκινούσαν από τα ξενοδοχεία τους στις 6.30. Μάλιστα, δεν μπόρεσαν να έρθουν στην ώρα τους και γι’ αυτό κατατέθηκε αίτημα για καθυστέρηση ενός τετάρτου που έγινε δεκτό. Δεν ήταν παρούσες οι δύο ομάδες όταν έγιναν τα επεισόδια. Αυτό τις απαλλάσσει από ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών. Πιθανό να επιβληθεί μόνο πρόστιμο. Όποιος διαβάσει το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα θα δει ότι κάνει λόγο για ευθύνη των ομάδων μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Δε νομίζω, επομένως, ότι συντελεί λόγος για αφαίρεση βαθμών. Τα επεισόδια με την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και τη συμπλοκή με την αστυνομία ξεκίνησαν στις 6.15 μ.μ.. Είναι καταγεγραμμένα στην κάμερά μου και φαίνεται η ώρα που γίνονται. Είναι για την ακρίβεια στις 6.18 μ.μ.».

Σε ερώτηση για τον λόγο που ο ταξίαρχος της αστυνομίας ήταν άφαντος στη διάρκεια των επεισοδίων είπε:

«Επικοινώνησα μαζί του. Μου εξήγησε ότι επειδή βρισκόταν στο γήπεδο και δύναμη εκτός Βόλου πιθανώς να μην τον γνώριζαν και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε. Δεν αλλάζει την πραγματικότητα αυτό, βέβαια. Ότι τον ψάχναμε και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Μου είπε ότι βρισκόταν σε ένα μπουθ όπου σχεδίαζαν τα μέτρα. Ίσως δεν υπήρχε η πείρα για έναν τελικό τέτοιας επικινδυνότητας».