Βαθμολογία

Βαριά καμπάνα για Μοντεστό, πρόστιμο για ΑΕΚ

Βαριά τιμωρία περίμενε τον Φρανσουά Μοντεστό λόγω της συμπεριφοράς του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ενώ με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ.

Ο Κορσικανός που έπιασε από το πρόσωπο τον παρατηρητή της αναμέτρησης, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 μήνες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ στον πειραϊκό σύλλογο επιβλήθηκε ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς κόσμο που μαζί με αυτή από το πρώτο παιχνίδι θα αναγκάσουν τους πρωταθλητές Ελλάδος να δώσουν δυο παιχνίδια την νέα σεζόν χωρίς κόσμο.

Από την άλλη η Ένωση τιμωρήθηκε με 25.000 ευρώ πρόστιμο για τη συμπεριφορά του κόσμου της στο παιχνίδι αυτό

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής:

Συνεκδίκασε με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά των Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ», «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και κατά του Francois Modesto, καθώς και επί της πρόσθετης παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ τη δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και τον τρίτο εγκαλούμενο, Francois Modesto, πειθαρχικώς ελεγκτέους για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών.