Βαθμολογία

Ασφυκτικές πιέσεις για να γίνει ο τελικός

Ένα απίστευτο παρασκήνιο, που δεν συνάδει με οποιοδήποτε σοβαρό κράτος στον κόσμο, στήθηκε γύρω από τη διεξαγωγή ή μη του τελικού Κυπέλλου από το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε αποφασίσει την αναβολή του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, καθώς δεν πληρούνταν βασικές προϋποθέσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με την ασφάλεια.

Όταν διέρρευσε μέσω των ΜΜΕ η συγκεκριμένη πρόθεση του υφυπουργού, εκείνος άρχισε να δέχεται τεράστιες πιέσεις για να αλλάξει απόφαση. Πέρα από τις ίδιες τις ομάδες, που δεν ήθελαν να ανατραπεί ο προγραμματισμός τους, πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επικοινώνησαν (προφανώς όχι αυτοβούλως) με τον κ. Βασιλειάδη και ουσιαστικά του ζήτησαν να… παρανομήσει, καθώς χωρίς αριθμημένα εισιτήρια, αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες και τουρνικέ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο μείζον ζήτημα της τήρησης της τάξης και της ασφάλειας των φιλάθλων και όχι μόνο.

Ο κ. Βασιλειάδης άρχισε να γίνεται πιο διαλλακτικός και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως κλίνει προς την απόφαση της διεξαγωγής του τελικού στην προγραμματισμένη του ημερομηνία και ώρα (Σάββατο, 20:30), αν και θα πρέπει να περιμένουμε την τελική σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στο Πανθεσσαλικό και ακολούθως την απόφαση του υφυπουργού που εξακολουθεί να έχει πολλές επιφυλάξεις.