Βαθμολογία

Μπέος: «Φιλόξενη πόλη ο Βόλος, να χαρούν οι φίλαθλοι το ποδόσφαιρο»

Συνέντευξη στον αθλητικό σταθμό «Metropolis 95.5» έδωσε ο τελών εν αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με αφορμή τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ το Σάββατο 6 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό.

Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε φιλόξενη πόλη τον Βόλο και κάλεσε τους φιλάθλους που θα παρευρεθούν να χαρούν το ποδόσφαιρο και να απολαύσουν και τις ομορφιές της, άλλωστε την χαρακτήρισε ως την ωραιότερη πόλη, ενώ ανέφερε ότι μέλημα του είναι να δουν μαζί το παιχνίδι οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Αχιλλέα Μπέου:

«Ο καλύτερος να το πάρει, δεν είναι απαραίτητο σε έναν τελικό να κερδίζει ο καλύτερος. Υπάρχουν πολλές συγκυρίες που μπορούν να συμβάλλουν. Η Πόρτο το 2004 πήρε το Champions League. Ήταν η καλύτερη ομάδα; Νομίζω ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ισοδύναμοι. Ταιριάζουν σε πολλά σημεία. Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρεις. Εύχομαι να γίνει ένα επιθετικό παιχνίδι, να το χαρεί ο κόσμος, άλλωστε γίνεται στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδος. Και θέλω να τονίσω μέσα από την εκπομπή σας, ότι είναι ευκαιρία των ομάδων να αποδείξουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων. Είναι ευκαιρία να καταργήσει η πολιτεία τον γελοίο νόμο περί μετακίνησης οπαδών. Πρώτα όμως πρέπει να αποδείξουν οι φίλαθλοι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί δυνατό».

Για το πως περιμένει η τοπική κοινωνία και αγορά τον τελικό:

«Ο Βόλος είναι φιλόξενη πόλη. Περιμένει φιλάθλους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να γιορτάσουν στα τσιπουράδικα, να δουν τις ομορφιές της πόλης και το βραδάκι να χαρούν το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω να υπάρχει η διάθεση από κανέναν για επεισόδια. Με πήραν τηλέφωνο άνθρωποι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να τους κλείσω ξενοδοχείο. Η παρουσία Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη είναι ένας πολύ καλός οιωνός».

Για τους προέδρους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ:

«Οι δυο τους θα έρθουν στον Βόλο την Παρασκευή το απόγευμα. Θα τύχουν την ανάλογη φιλοξενία. Με μεζέδες και τσίπουρα. Τους αγαπάμε και τους δύο. Θα προσπαθήσω να τους έχω δίπλα δίπλα στο γήπεδο. Η θέση και των δύο είναι να έχουν αρχές και να τις σέβονται. Μαζί θα καταρρίψουν την προηγούμενη δυναστεία και ξαναφτιάξουν τα διοικητικά δρώμενα του ποδοσφαίρου».

Για το ποιος πρέπει να είναι ο διαιτητής του τελικού:

«Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος και Μάνταλος θα έπρεπε να είναι μέσα στο κόλπο. Είναι διεθνείς και γνώστες. Τρία-τέσσερα ονόματα. Δεν υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Ο Σιδηρόπουλος είναι έμπειρος διαιτητής, διεθνής. Θα κόψει το καρπούζι στην μέση. Τώρα αν κάνει και ένα δυο λάθη, ανθρώπινο είναι».