Βαθμολογία

Ζήσης Ντελόπουλος: Η δύναμή του τον κάνει πιο δυνατό

Ο Ζήσης Ντελόπουλος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο νομό μας. Η επιχείρησή του είναι υγιής και απλώνει τα φτερά του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Όμως ο ίδιος ότι δεν έκανε ως ποδοσφαιριστής θέλει να το κάνει ως παράγοντας! Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά και δίπλα σε άλλα σωματεία. Πάντα κοντά στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Συνέντευξη στην Βάσω Γκατζούλη

Τον συναντήσαμε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου η μεταφορική του εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα αφού λειτουργεί εδώ και ένα μήνα. Στο γραφείο του μας υποδέχθηκε και μας άνοιξε την καρδιά του για όλους για όλα. Από τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής και το «μικρόβιο» που είχε από μικρός για τον αθλητισμό.

Είναι λάτρης της οικογένειας και γι’ αυτό έχει μία υπέροχο σύζυγο και δύο παιδιά που υπεραγαπά. Αναφέρθηκε στην ΑΕΛ της φετινής χρονιάς και τα λάθη που έγιναν, τις σχέσεις με τον κόσμο και την επόμενη μέρα. Αναλυτικά τα όσα μας ανέφερε:

-Κάνε μας μια μικρή αναφορά για να γνωρίσουμε τον άνθρωπο Ζήση Ντελόπουλο…

«Ξεκίνησα από τον τόπο καταγωγής μου, το Στεφανοβίκειο Βελεστίνου, τότε είχαμε μια μόνο συλλεκτική μηχανή και γερανό φόρτωσης βάμβακος και ένα ογκομετρικό αυτοκινήτου. Κάναμε μεταφορές βάμβακος από το χωράφι στα οικόπεδα των παραγωγών. Μέσα από αυτό το εγχείρημα πάρθηκε η απόφαση και των δύο αδερφών Δημήτρη και Ζήση Ντελόπουλου να αποκτηθεί το πρώτο δημοσίας χρήσεως όχημα το όποιο θα κάλυπτε τις μεταφορές τον ήδη πελατών μας σε διάφορα εργοστάσια. Μπήκαμε από πολύ μικροί στο θεσμό της οικογένειας, αφού είχαμε μια μικρή επαγγελματική αποκατάσταση. Πήραμε πολύ καλές αρχές από τον πατέρα μας Θωμά Ντελόπουλο που μας έλεγε τα εξής: «Μια καλή επιχείρηση μεγαλουργεί όταν έχεις και μια καλή οικογένεια και επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες γιατί όσο ταπεινότερος είσαι τόσο ψηλότερα θα πας».

Σήμερα έχουμε καταφέρει με πολλές ώρες δουλειάς και τη βοήθεια του θεού η επιχείρηση να έχει στην ιδιοκτησία της 20 τράκτορες, 60 νταλίκες, 5 συρόμενα αυτοκίνητα και 8 φορτοταξί. Επίσης διαθέτει πλήρη εξοπλισμό στα ντεπό κοντέινερ. Η επιχείρησή μας «Μεταφορική εταιρεία ΑΦΟΙ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΙ» απασχολεί 62 άτομα. Η έδρα της είναι στο Βελεστίνο 18ο χλμ ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας. Στη Λάρισα ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου. Στην Αθήνα Ορφέως 220, στον Ασπρόπυργο έχει ντεπό κοντέινερ και τα δύο τελευταία παραρτήματα στα Φάρσαλα στην οδό Βόλου 112 και Θεσσαλονίκη στην οδό Πόντου 56 άνοιξαν πριν από ένα μήνα».

-Πόσες δυσκολίες συνάντησες στο δρόμο σου και πως τελικά κατάφερες να επιβιώσεις;

«Πρώτα με τη βοήθεια του θεού και ύστερα με πολλές ώρες εργασίας με επιμονή και υπομονή. Συνάντησα πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα το 2010 που χάσαμε την αξία των αδειών δημόσιας χρήσεως. Μόνο από αυτό χάθηκαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο 350 χιλιάδες, όμως χάθηκαν και αρκετά χρήματα από επιχειρήσεις που έκλεισαν και πτώχευσαν μέσα στην κρίση. Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κάνουμε πίσω γιατί αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε».

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και αν το έχεις μετανιώσει…

«Επειδή σταμάτησε σε νεαρή ηλικία το ποδόσφαιρο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ότι δεν μπόρεσα να προσφέρω ως ποδοσφαιριστής θέλω να το προσφέρω ως παράγοντας. Είναι τρόπος ζωής για μένα».

-Η πόλη της Λάρισας πιστεύεις πως έχει ανάγκη από την βοήθεια των επιχειρηματιών και κατά πόσο την βοηθούν έμπρακτα…

«Φυσικά και έχει ανάγκη από υγιείς επιχειρηματίες και θα βοηθούσαν όχι μόνο οικονομικά αλλά και πνευματικά. Αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν όσο πρέπει αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο».

-Ήταν αρκετές οι φορές που κατηγορήθηκες και ιδιαίτερα επί ημερών Πλεξίδα, τι έχεις να απαντήσεις στους επικριτές σου;  

«Τους δικαιολογώ γιατί δεν ήξεραν και τι θέλω και τι μπορώ  να προσφέρω στην ΑΕΛ που αγαπώ».

-Φέτος η χρονιά σε βρίσκει στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ και επίσης στέκεσαι κοντά στον Απόλλωνα Λάρισας…

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να είσαι αντιπρόεδρος σε μία ΠΑΕ όπου θεωρώ πως η ΑΕΛ είναι η 5η δύναμη στην Ελλάδα και έχει πολλές ευθύνες γιατί η Λάρισα είναι μια δύσκολη πόλη όσον αφορά την ομάδα της. Θεωρώ ότι μετά την ΑΕΛ δεύτερη ομάδα είναι ο Απόλλωνας εκεί όπου φόρεσα την φανέλα από το 1991 μέχρι το 1994. Και επίσης ο προσωπικό δεσμός και η οικογενειακή φιλία που έχω με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Παναγιώτη Μαντζανά με φέρνει πιο κοντά στην ομάδα της Φιλιππούπολης. Να αναφέρω επίσης πως βοηθώ χορηγικά ως μέγας χορηγός τον Διαγόρα Στεφανοβικείου όπου η ομάδα κατάφερε να είναι δευτεραθλήτρια χάνοντας για λίγους βαθμούς της Γ’ Εθνική».

-Πόσο ανταγωνιστική είναι η επιχείρησή σου και αν όλη αυτή η δύναμη που έχεις σε «τρομάζει»…

«Είναι από τις μεγαλύτερες στην Θεσσαλία και μέσα στην πρώτη πεντάδα στην Ελλάδα. Όλη αυτή η δύναμη με κάνει πιο δυνατό, καλύτερο άνθρωπο και με μεγαλύτερη προσφορά στην κοινωνία.

-Η χρονιά για την ΑΕΛ φέτος ήταν δύσκολη, όμως στο τέλος τα κατάφερε. Το δικό σου σχόλιο…

«Δυστυχώς καταφέραμε να σωθούμε την προτελευταία αγωνιστική, θα έπρεπε η ΑΕΛ με τις υποδομές και τον κόσμο που έχει, η παραμονή της να έχει εξασφαλιστεί γρηγορότερα».

-Θα συνεχίσεις να βοηθάς τόσο έμπρακτα τις ομάδες με τις οποίες ασχολείσαι;

«Όσο με χρειάζεται η ομάδα της ΑΕΛ και με εμπιστεύεται ο κ. Κούγιας που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θα είμαι δίπλα».

-Τι βλέπεις για την επόμενη μέρα όσον αφορά την ΑΕΛ και τι πρέπει να αλλάξει για να είναι καλύτερη η εικόνα της την επόμενη χρονιά;

«Επειδή είμαστε άνθρωποι και βλέπουμε και διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Σίγουρα η επόμενη μέρα της ΑΕΛ θα την βρει πιο ψηλά και με καλύτερους στόχους».

-Πόσο χαρούμενη σε έχει κάνει η παραμονή της ΑΕΛ και η άνοδος του Απόλλωνα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και παράλληλα ευτυχισμένος γιατί είναι πολύ μεγάλο πράγμα να βάζεις μεγάλους στόχους και να υλοποιούνται».

-Ποια είναι τα λάθη σου και τι θα άλλαζες αν γύριζες το χρόνο πίσω και έχεις γίνει σοφότερος από αυτά και πόσο σε έχουν ωφελήσει;

«Μέσα από τα λάθη μας γινόμαστε καλύτεροι και σαν άνθρωποι και σαν παράγοντες και σαν επιχειρηματίες. Δεν ξέρω όμως αν θα άλλαζα κάτι αν γύριζα το χρόνο πίσω ακόμη και αν ήταν λάθος…».

-Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τον κ. Κούγια, συμπόρευσή σου μαζί του και αν ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος έχει αντιληφτεί πλήρως το μέγεθος που έχει αυτή η ομάδα και ο κόσμος της…

«Οι σχέσεις μου με τον μεγαλομέτοχο είναι άριστες αν και έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά επίπεδα. Παρόλα αυτά τον στηρίζω, τον σέβομαι και τον βοηθάω να υλοποιήσει τα όνειρά του γι’ αυτή την ιστορική ομάδα. Κάθε μέρα που περνάει αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλος σύλλογος είναι αυτός που ηγείται αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως τη νέα σεζόν θα έχει αναληφθεί πλήρως το μέγεθος και θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις».

-Τι θα πρέπει να γίνει για να είναι καλύτερες οι σχέσεις της διοίκησης με τον κόσμο;

«Να έρθει η διοίκηση πιο κοντά στον κόσμο και ο κόσμος να αντιληφθεί πως δεν έχουμε μαγικό ραβδί ώστε να λύνομαι όλα τα προβλήματα άμεσα και να μην ξεχνάμε ότι διορθώσαμε πολλές παθογένειες των προηγούμενων ετών χωρίς ωστόσο να μην έχουμε κάνει λάθη. Λάθη δεν κάνουν όσοι δεν ασχολούνται με τίποτα».

-Τι σκέφτεσαι να κάνεις τη νέα χρονιά;

«Θέλω να βοηθήσω από όποια θέση που αναθέσει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας».

-Ποια η γνώμη σου για το νέο τεχνικό της ΑΕΛ;

«Θεωρώ πως έχει πολύ πειθαρχία και το σημαντικότερο ξέρει να αξιολογεί πολλά νέα ταλέντα».

-Ποιους παίκτες ξεχώρισες φέτος από ΑΕΛ και Απόλλωνα;

«Από την ΑΕΛ ξεχώρισα το Ναζλίδη και τον Μασαλέσα και από τον Απόλλωνα τον Σαχινίδη και τον Αγριόδημο».

-Κάνε μας μια ευχή…

«Να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο, ευημερία και να μην λείπουν τα απαραίτητα από κανένα ελληνικό σπίτι».