Βαθμολογία

Άνετος ο Απόλλων Λάρισας, 3-0 τον Αστέρα Πετριτή (PICS)

Νικηφόρα συνέχισε την πορεία του προς τον τίτλο και την άνοδο στην Football League ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος νίκησε σήμερα (9/4) με 3-0 τον Αστέρα Πετριτή για την 25η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Σε ένα παιχνίδι επιθετικό μονόλογο για την ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, αλλά με λιγότερο κόσμο σε σχέση με άλλα παιχνίδια και με πολλές αλλαγές οι δυο ομάδες οι Λαρισαίοι έφτασαν σε ένα ακόμα τρίποντο την φετινή σεζόν. Αυτό που αξίζει αναφοράς είναι η παρουσία του νεαρού τερματοφύλακα Κορμπά ο οποίος ουσιαστικά έπαιζε μόνος του τον Απόλλωνα και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 3-0.

Με την νίκη αυτή ο Απόλλωνας έφτασε τους 61 βαθμούς, παραμένει φυσικά πρώτος και ετοιμάζεται για το σούπερ ντέρμπι που ακολουθεί την Κυριακή του Θωμά (23/4) στην Άρτα με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης η οποία σήμερα νίκησε με 1-0 το Ελευθεροχώρι και έχει πλεόν 57 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου υπέστη ακόμα μια ήττα αυτή τη φορά στην έδρα του Διαγόρα Σεβαστής επίσης με 1-0 και είδε την διαφορά από τον Απόλλωνα να εκτοξεύεται στους δέκα βαθμούς.

Μόλις στο 2' καλό σουτ του Σουλίδη έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Κερκυραίων κάτι που έπραξε και στο 16' στο ωραίο μακρινό σουτ του Αγρόδημου, ενώ στο 19' από ένα καλό φάουλ του Μηνά ο Σαχινίδης έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία.

Στο 29' ο Μηνάς με εντυπωσιακό σουτ ανάγκασε τον Κορμπά να διώξει σε κόρνερ, ένα κόρνερ από το οποίο προήλθε και το πρώτο τέρμα του Απόλλωνα. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Μηνάς με τον Μανθάνο με καρφωτή κεφαλιά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο αφού στο 36' η κεφαλιά του Σαχινίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 39' από εκτέλεση φάουλ του Μηνά η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον αμαρκάριστο Ανδρέου που απέτυχε με σουτ να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Μανθάνο μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 50' από σέντρα του σκόρερ του 1-0 ο Μηνάς με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 61' ο Ιβανίδης με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Κόρμπα σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, ενώ στο 69' ο Απόλλωνας έφτασε στο 2-0 με ωραίο πλασέ του Σουλίδη μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μανθάνο με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ και στο 82' ακόμα μια ωραία απόκρουση από τον τερματοφύλακα των Κερκυραίων στο σουτ του Σκούπρα το οποίο έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα της Λάρισας έφτασε και στο 3-0 στο 83' με το σουτ του Μανθάνο να αποκρούει ασταθώς ο Κορμπάς και στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Σουλίδη που πέτυχε άνετα το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν στο 90' με το σουτ του Τριβυζά να φεύγει λίγο άουτ και το 3-0 να αποτελεί το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Διαιτησία: Μίσσας (Αλεξόπουλος, Μπάλλας).

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σκούπρας, Καρακατσάνης, Μουταφτσίσκι, Ανδρέου, Αγρόδημος (75' Καμπέρης), Μηνάς (67' Κολοβός), Ιβανίδης, Σαχινίδης (72' Συράκος), Σουλίδης, Μανθάνο.

Αστέρας Πετριτή (Γιάννης Χονδρογιάννης): Κορμπάς, Καλούδης, Πολύζος, Στούπας Σ., Γράντος, Τσιάβος (24' λ.τ. Λέσσης), Γεωργοπάλης, Γαρδικιώτης, Στούπας Δ., Καρβούνης (86' Ρούμπος), Μπαμιόγλου (78' Τριβυζάς).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ