Βαθμολογία

Τα επτά βήματα της ανόδου στην Football League

Επτά στροφές έμειναν για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, εκεί που στον δεύτερο όμιλο της κατηγορίας ο Απόλλων Λάρισας κάνει την προσπάθεια του για άνοδο στην Football League.

Μετά το πέρας 23 αγωνιστικών η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη βρίσκεται στην κορυφή με 55 βαθμούς, στην οποία βρέθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου μετά την νίκη στην Ιστιαία και από τότε δεν έχει εγκαταλείψει το ρετιρέ, ενώ ακολουθούν στην δεύτερη θέση Ολυμπιακός Βόλου και ΑΕ Καραϊσκάκης με 51 βαθμούς.

Το athleticlarissa ετοίμασε για τους αναγνώστες του ένα αφιέρωμα στην μάχη της ανόδου με το πρόγραμμα των τριών μονομάχων μέχρι το φινάλε και τι επιδιώκουν σε αυτά τα παιχνίδια οι ομάδες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 55 ΒΑΘΜΟΙ

Με 55 βαθμούς και όντας αήττητη από τον περασμένο Οκτώβριο αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Football League και όχι άδικα καθώς έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα του ομίλου.

Ο Απόλλωνας με αβαντάζ τεσσάρων βαθμών από Βολιώτες και Αρτινούς έχει ακόμα τρία παιχνίδια εντός Λάρισας και τέσσερα εκτός. Κατα σειρά θα υποδεχθεί στην Φιλιππούπολη Αστέρα Πετριτή, Ιστιαία και Τηλυκράτη, ενώ εκτός θα παίξει με Ελευθεροχώρι, ΑΕ Καραϊσκάκης, Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη Βόλου.

Το πρόγραμμα θεωρείται καλό σχετικά για τον Απόλλωνα με πιο επικίνδυνη έξοδο να είναι σίγουρα αυτή στην Άρτα και το ντέρμπι με την ΑΕ Καραϊσκάκης. Φυσικά δύσκολα είναι και τα άλλα τρία εκτός αλλά σίγουρα στο χέρι της λαρισινής ομάδας είναι μια καλή συγκομιδή σε Τρίκαλα, Σεβαστή και Βόλο. Εξυπακούεται ότι αν η ομάδα θέλει την άνοδο θα πρέπει να κάνει το 3/3 εντός.

Όσον αφορά τις ισοβαθμίες ο Απόλλωνας υπερτερεί του Ολυμπιακού Βόλου και μένει να δούμε τι θα γίνει με την ηπειρώτικη ομάδα την οποία νίκησε με 2-0 στην Λάρισα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Απόλλωνα Λάρισας:

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου (εκτός)

Αστέρας Πετριτή (εντός)

ΑΕ Καραϊσκάκης (εκτός)

Ιστιαία (εντός)

Διαγόρας Σεβαστής (εκτός)

Τηλυκράτης (εντός)

Νίκη Βόλου (εκτός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 51 ΒΑΘΜΟΙ

Με αποκλειστικό και μοναδικό στόχο την άνοδο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου και πράγματι ήταν μέσα στα πρώτα φαβορί το καλοκαίρι.

Αυτό βέβαια δεν έχει αποδειχθεί στο έπακρον καθώς η ομάδα της Μαγνησίας έχει παρουσιάσει πολλά σκαμπανεβάσματα και την έχουν φέρει στην δεύτερη θέση, ενώ στα αρνητικά είναι ότι αδυνατεί να κερδίσει σε ντέρμπι καθώς έχει μια ισοπαλία και μια ήττα με τον Απόλλωνα και ισοπαλίες με ΑΕ Καραϊσκάκης και την συμπολίτισσα Νίκη Βόλου.

Οι Βολιώτες έχουν ένα βουνό να ανέβουν αν θέλουν την άνοδο καθώς βρίσκονται στο -4 από την κορυφή το οποίο λόγω της ισοβαθμίας του Απόλλωνα αυτόματα γίνεται -5 συν και το δύσκολο πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός, όπως και ο Απόλλωνας, έχει τρία ματς εντός και τέσσερα εκτός. Θα υποδεχθεί ΑΕ Καραϊσκάκης στο μεγάλο ντέρμπι, Νίκη Βόλου και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει Διαγόρα Σεβαστής, Εθνικό Φιλιππιάδας, Ρήγα Φεραίο και Θεσπρωτό.

Πρόγραμμα δύσκολο καθώς τα δυο από τα τρία εντός είναι ντέρμπι και αν θέλει την άνοδο η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου θα πρέπει να μάθει να νικάει και σε αυτά (σ.σ. ντέρμπι) και φυσικά να αποδράσει με τρίποντα από τις έδρες της Σεβαστής, της Φιλιππιάδας, του συμπολίτη Ρήγα Φεραίου και του Θεσπρωτού. Όλα αυτά παράλληλα με απώλειες του Απόλλωνα.

Ο Ολυμπιακός υστερεί στην ισοβαθμία με τους Λαρισαίους, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με την ΑΕ Καραϊσκάκης με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 στον πρώτο γύρο στην Άρτα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Βόλου:

ΑΕ Καραϊσκάκης (εντός)

Διαγόρας Σεβαστής (εκτός)

Νίκη Βόλου (εντός)

Εθνικός Φιλιππιάδας (εκτός)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (εντός)

Ρήγας Φεραίος (εκτός)

Θεσπρωτός (εκτός)

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 51 ΒΑΘΜΟΙ

Την δική της προσπάθεια για την άνοδο κάνει και η ΑΕ Καραϊσκάκης η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, προέρχεται από δέκα σερί νίκες, αλλά πληρώνει τις απώλειες του πρώτου γύρου που την έφεραν πίσω και προσπαθεί τώρα στην τελική ευθεία να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Οι Αρτινοί είχαν φτάσει κοντά στην πηγή την σεζόν 2014-2015 όταν και έπαιξαν την άνοδο στο τελευταίο ματς εντός με τα Τρίκαλα, όμως η πιο έμπειρη ομάδα της Θεσσαλίας με την νίκη πήρε αυτή το εισιτήριο.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης έχει και ευνοϊκό πρόγραμμα καθώς έχει τέσσερα ματς εντός και τρία εκτός από τα οποία αν εξαιρεθούν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλωνα Λάρισας τα υπόλοιπα είναι στα μέτρα της. Την Άρτα θα επισκεφθούν κατα σειρά Ελευθεροχώρι, Απόλλων Λάρισας, Νίκη Βόλου και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, ενώ εκτός έχει τις επισκέψεις σε Βόλο, Σεβαστή και στην γειτονική Φιλιππιάδα.

Σίγουρα αυτό που επιδιώκει η ομάδα της Ηπείρου είναι οι νίκες σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, αν και κομβικό παιχνίδι είναι αυτό που ακολουθεί στον Βόλο με τον Ολυμπιακό καθώς είναι ματς τελικός όπου η ισοπαλία δεν ευννοεί καμία ομάδα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και παράλληλα με νίκη του Απόλλωνα στα Τρίκαλα η ψαλίδα θα ανοίξει στους έξι βαθμούς και τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Όσον αφορά τις ισοβαθμίες τα πράγματα είναι ακόμα ανοικτά και αυτό γιατί ...χρωστάει και τα δυο ντέρμπι του δεύτερου γύρου, ενώ στον πρώτο γύρο είχε χάσει στην Λάρισα και είχε φέρει ισοπαλία με τους Βολιώτες στην έδρα της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕ Καραϊσκάκης:

Ολυμπιακός Βόλου (εκτός)

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου (εντός)

Απόλλων Λάρισας (εντός)

Διαγόρας Σεβαστής (εκτός)

Νίκη Βόλου (εντός)

Εθνικός Φιλιππιάδας (εκτός)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (εντός)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ