Βαθμολογία

Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα και σήμερα καθώς η Επιτροπή δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη, μιας τεχνικής συμφωνίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρτ δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής, πως έχει γίνει πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες ως προς τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα μετά την αποχώρηση των επικεφαλής από την Αθήνα και οι διεργασίες συνεχίζονται με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο.

Ενδιαφέρον είναι πάντως πως η Επιτροπή ούτε επιβεβαιώνει, ούτε απορρίπτει τις φήμες περί επίτευξης συμφωνίας. Το ίδιο έκανε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Αλεξάντερ Βίντερστάιν ο οποίος δεν ήθελε να προσθέσει κάτι στη χθεσινή τοποθέτηση της Άννικα Μπράιντχαρτ.

Συγκρατημένες είναι οι Βρυξέλλες σε γενικότερο πλαίσιο, καθώς φαίνεται να υπάρχει μεν κινητικότητα αλλά τονίζουν πως δεν είμαστε ακόμη στη γραμμή τερματισμού και απομένει ακόμα συζήτηση. Δεδομένης της προόδου που επαναλαμβανόμενα όλες οι πλευρές τονίζουν πως υπάρχει πιθανώς τα ανοιχτά ζητήματα να μην είναι αρκετά και να επιτρέπουν μια συγκρατημένα αισιοδοξία για εύρεση μιας τεχνικής συμφωνίας.

πηγή: protothema.gr