Βαθμολογία

Ο άστεγος που συγκίνησε το Facebook

Έγινε viral μέσα σε μία ημέρα προκαλώντας συγκίνηση σε όλο το Διαδίκτυο, το οποίο και έβαλε μπρος τις μηχανές του... Ο κ. Παύλος έμεινε άνεργος και χωρίς στέγη με αποτέλεσμα να περνά τις νύχτες του στο παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτό, ωστόσο, δεν τον έκανε να χάσει την αξιοπρέπειά του και ζητούσε με διακριτικότητα από περαστικούς να του δώσουν χρήματα να φάει μια τυρόπιτα.

Ο επιχειρηματίας και κειμενογράφος της «Καθημερινής» Στέφανος Ξενάκης τον είδε έξω από ένα σουπερμάρκετ και διέκρινε την λεπτότητα του. Του μίλησε και του αποκάλυψε τις δουλειές που είχε κάνει. Τραβώντας τον μια φωτογραφία, την πόσταρε στο Facebook την Πέμπτη (23/3), ελπίζοντας να βρει εργασία και στέγη για τον κ. Παύλο.

Τι έγραψε στο Facebook ο κ. Ξενάκης:

«Ο Παύλος βρήκε σπίτι κι έχει ήδη πολλές προτάσεις για δουλειά χάρις στην συγκλονιστική κινητοποίηση όλων σας. Από χθες μένει στο σπίτι ενός Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο) του Kostas Kapa που ατύχησε τον τελευταίο χρόνο και πλέον ο Παύλος είναι η καινούργια του οικογένεια. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους σαν τον Παύλο που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ο Θεός ή σε ό,τι πιστεύει καθένας είπε να κοιτάμε την ψυχή του άλλου κι όχι το διαβατήριό του. Έτσι και χθες όλοι μαζί κοιτάξαμε την αγνή ψυχή αυτού του ανθρώπου όπως αποτυπώνεται στα δυο πονεμένα του ματάκια. Έλαβα πάνω από 100 μηνύματα στο inbox από ανθρώπους που ζητούσαν το κινητό του Παύλου για να βοηθήσουν. (συγχωρέστε με εάν δεν πρόλαβα να απαντήσω σε όλα ακόμα) Τα συγκινητικότερα ήταν ανέργων συνανθρώπων μας που θέλησαν να μοιραστούν το υστέρημά τους για να βοηθήσουν.

Ο παράδεισος είναι εδώ. Είναι ο άγνωστος που περιμένει μια καλημέρα, ο περιπτεράς που περιμένει ένα ευχαριστώ, το ζωάκι που περιμένει ένα χάδι, ακόμα και το άδειο πλαστικό μπουκάλι που περιμένει κάποιον να το βάλει ξανά σπίτι του, στον μπλε κάδο. Το να δίνεις είναι ευλογία. Το ζήσαμε όλοι χθες.

Κάποιοι μου είπαν ότι ο Παύλος ήταν τυχερός που τον βρήκα. Πιο τυχερός είμαι εγώ που με βρήκε και με ευλόγησε να ζήσω αυτό που έζησα χθες». Σύμφωνα με το «VICE», ο κ. Κώστας ένας 64χρονος συνταξιούχος που μένει στο Λαγονήσι κινητοποιήθηκε αμέσως και του έδωσε στέγη.

«Συναντηθήκαμε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου τον πήρα και πήγαμε σπίτι μου. Μπορεί να μείνει μαζί μου για όσο καιρό χρειαστεί. Ελπίζω μόνο να είμαι εύκολος στη συμβίωση», λέει στο VICE. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο κ. Παύλος έχει ήδη μιλήσει για ραντεβού με ανθρώπους που του προσέφεραν εργασία.