Βαθμολογία

Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από σαράντα.

Την ανάληψη ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση και στο Λονδίνο (όπως έκανε για τις επιθέσεις σε Παρίσι, Νίκαια, Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη), αναφέροντας πως το μακελειό έγινε από έναν «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους».

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες για το μακελειό στο Λονδίνο είχαν πέσει πάνω στο Ισλαμικό Κράτος. Και επιβεβαιώθηκαν, με τους τζιχαντιστές να αναλαμβάνουν σχεδόν 24 ώρες μετά το μακελειό την ευθύνη όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ!

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο κοινοβούλιοη πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο δράστης ήταν γνωστός ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε εξετασθεί από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας MI5.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο τρομοκράτης δεν απασχολούσε πια τις μυστικές υπηρεσίες και ήταν πλέον «εκτός της εικόνας πληροφοριών».

Η πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε ότι ο τρομοκράτης «έδρασε μόνος του», αν και οι εν εξελίξει έρευνες εστιάζουν πάνω στα κίνητρά του και τα πρόσωπα τα οποία συναναστρεφόταν.

Οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τώρα, σε έξι αστυνομικές εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στο Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο.