Βαθμολογία

Νίκη παραμονής για την ΑΕΛ, 1-0 τον Παναιτωλικό

Μια πολύ σπουδαία νίκη, ίσως την σπουδαιότερη μέχρι στιγμής, πανηγύρισε σήμερα (18/3) η ομάδα της ΑΕΛ που επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο AEL FC ARENA για την 25 αγωνιστική της Super League.

Μια υπερπολύτιμη νίκη για τους «βυσσινί» που έφτασαν τους 24 βαθμούς και σε πολύ σημαντικό βαθμό κλείδωσαν την παραμονή στην κατηγορία, ενώ στον αντίποδα ο Παναιτωλικός είναι πιο άνετος με 27. Η ομάδα της ΑΕΛ ήταν καλή κατά διαστήματα, είχε την κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς πολλές φάσεις με τον Φάρκας να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 35’ και ουσιαστικά στο μοναδικό αξιόλογο που συνέβη στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ προσπάθησε πρώτα και κύρια να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 είχε δοκάρι με τον Ντέλετιτς, κινδύνεψε και σε δυο περιπτώσεις από τον Παναιτωλικό, όμως κράτησε την νίκη που την φέρνει παρά ελάχιστους βαθμούς μακριά από την παραμονή.

4-2-3-1 το σύστημα για την ΑΕΛ με τον Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια, τον Ναβάρο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κόντορ στο αριστερό και τους Γιοβάνοβιτς, Φάρκας κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ αγωνίζονται οι Ντέλετιτς, Φατιόν, με τον Βαρέλα να είναι στα δεξιά, τον Αβραάμ αριστερά και τον Ναζλίδη σε ρόλο δημιουργικού χαφ πίσω από τον Τσακοπίνο που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 12’ πρώτη καλή στιγμή στο ματς και ήταν από πλευράς ΑΕΛ με την εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα να αποκρούει με τις γροθιές ο Κυριακίδης. Το ματς δεν ήταν καθόλου ποιοτικό στα πρώτα λεπτά με την μοναδική φάση να είναι αυτή με πρωταγωνιστή τον Βαρέλα.

Με την συμπλήρωση του 35’ το AEL FC ARENA πήρε «φωτιά» όταν ο Ναζλίδης εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα από τις κόντρες να φτάνει στον Αβραάμ με τον Κύπριο να την γυρίζει προς τον Φάρκας που με ωραίο σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 1-0. Οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ με 1-0 καθώς δεν δημιουργήθηκε καμία άλλη φάση μπροστά στις δυο εστίες.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης αποβλήθηκε από τον πάγκο του Παναιτωλικού ο Μάκης Μπελεβώνης για διαμαρτυρία, ενώ το θέαμα συνέχισε να είναι κακό.

Στο 58’ ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Ηλία Γιαννιώτη να περνά στο παιχνίδι στην θέση του Ρότσα και να ντεμπουτάρει στην Super League. Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη τον Ρέντζα αντί του Τσακοπίνο κάτι που έφερε τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 70 λεπτών είχαμε την πρώτη φάση από πλευράς Παναιτωλικού με το σουτ του Μύγα να καταλήγει άουτ στην πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ της ΑΕΛ. Στο 70’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός για το 1-1. Αρχικά το ευθύβολο σουτ του Ντέλετιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη και στο 74’ ο Κόντορ ως από μηχανής Θεός έσωσε πάνω στην γραμμή το 1-1 σε γυριστό σουτ του Παπαδόπουλου.

Ότι δεν έκαναν σε όλο το ματς οι Αγρινιώτες το έκαναν προς το τέλος και έτσι στο 80’ έχασαν νέα ευκαιρία για την ισοφάριση με το πλασέ του Μάρκος Πάουλο να καταλήγει ελάχιστα άουτ από την εστία του Ξενοδόχοβ. Ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη τους Αναστασόπουλο και Γκόλια στις θέσεις των Κόντορ και Ναβάρο με σκοπό να κρατήσει το 1-0 κάτι που κατάφερε καθώς δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση στα υπολειπόμενα λεπτά.

Με την λήξη της αναμέτρησης ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» μπήκε μέσα στο γήπεδο και αγκάλιασε έναν έναν όλους τους παίκτες της ΑΕΛ και φυσικά τον προπονητή Σάκη Τσιώλη καθώς όπως είπαμε η σημερινή νίκη φέρνει την ΑΕΛ πολύ κοντά στην παραμονή.

Διαιτησία: Φουκάκης (Χαρίσης, Νικολακάκης)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (88’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ (81’ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (65’ Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (58’ Γιαννιώτης), Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Λόπες (75’ Μουνιός), Ρόσα (68’ Μαρκόφσκι), Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ