Βαθμολογία

Ξανά αδιέξοδο μεταξύ Αθήνας - θεσμών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς την Παρασκευή (17/3).

«Καμία πρόοδος σε ασφαλιστικό και εργασιακά», είπε χαρακτηριστικα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε στις συζητήσεις με τους θεσμούς το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

«Κλείσαμε αρκετά από τα ζητήματα, έχουν μείνει μόνο 3-4 που νομίζουμε τώρα ότι μπορούν να λυθούν σε ένα πιο υψηλό επίπεδο, και θα δούμε πώς θα γίνει αυτό στο Eurogroup ή γύρω από το Eurogroup», υποστήριξε.

«Έχουν μείνει ελάχιστα πράγματα, αυτά που είναι πιο πολύ για πολιτική συζήτηση και οι θέσεις είναι γνωστές πια», συμπλήρωσε, δείχνοντας πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πολιτική διαπραγμάτευση για Εργασιακά, το Ασφαλιστικό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όσον αφορά εμπλοκή στο ενεργειακό ζήτημα, η πηγή δήλωσε πως «έχει καθυστερήσει όχι επειδή έχουμε τις παλαιές διαφορές, αλλά επειδή μεσολάβησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που πρέπει να τη μελετήσουμε και να την διαχειριστούμε». Για το ζήτημα μέτρων-αντιμέτρων, η πηγή υποστήριξε πως έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».