Βαθμολογία

Στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας χωρίς αναστολή

Σε 8 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας και πέντε χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, μετά από απόφαση του δικαστηρίου Πατρών, την Παρασκευή (17/3). Ο δήθεν σωτήρας των Ελλήνων καταδικάστηκε ερήμην του, αναζητείται για να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή.

O Σώρρας δικαζόταν με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Την μήνυση είχαν κάνει ο πρώην συνεργάτης, ο οποίος υποστηρίζει πως του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, αλλά και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελές αυτοκίνητό του, με τον Σώρρα να του δίνει ληγμένα δηνάρια από του Κουβέιτ.

«Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος», είχε δηλώσει για την υπόθεση ο κουμπάρος του Αρτέμη Σώρρα και δικηγόρος του, Φώτης Λεπίδας, στο «Ε».

«Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητό μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε -ήταν γαλαντόμος- δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια”. Οχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει. Τον γνώρισα όταν έβαζε μάρμαρα και πλακάκια και μου ζήτησε με τη γυναίκα του να τους παντρέψω», είχε προσθέσει.