Βαθμολογία

Στη Βουλή η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο και τον λογιστικό χειρισμό των ζημιών που θα προκύψουν για τις τράπεζες από διαγραφές ή πωλήσεις σε τρίτους μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο θέμα αναφέρθηκε χθες και η επικεφαλής του SSM Ντανιελ Νουι. Με τον αναβαλλόμενο φόρο οι τράπεζες θα μπορούν σε βάθος 20ετίας να συμψηφίζουν ζημιές από τα «κόκκινα» δάνεια με φόρους. Με την ψήφιση της τροπολογίας οι τράπεζες θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του μήνα στην έκδοση των ισολογισμών του 2016.

Όπως έγραψε η "Κ" (8/3/16) οι ορκωτοί ελεγκτές αρνούνταν να υπογράψουν «καθαρά» πιστοποιητικά ώστε να δημοσιοποιηθούν οι ισολογισμοί του 2016 λόγω της εκκρεμότητας στο ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τον νόμο, οι τράπεζες θα πρέπει να δημοσιεύσουν τις οικονομικές καταστάσεις για το 2016, και μέχρι στιγμής καμία τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία δημοσίευσης λόγω της εκκρεμότητας με τον αναβαλλόμενο φόρο.

πηγή: kathimerini.gr