Βαθμολογία

Κλειστά σχολεία στη Λάρισα λόγω πτώσης σοβά...

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα, ενώ κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη, σχολικές μονάδες του συγκροτήματος των 4ου και 37ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας και 28ου και 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου.

Αιτία αποτέλεσε η πτώση τμήματος σοβά σε τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης 9 προς Παρασκευή 10 Μαρτίου, προφανώς σε ώρες που το σχολείο δεν λειτουργούσε.

Από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι διαδικασίες, οι οποίες το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν στα σχολικά κτίρια, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αυτοψία στελεχών της εκπαίδευσης, της σχολικής επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων ώστε να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος.

Σήμερα, πρωί Δευτέρας, οι σχολικές μονάδες δεν λειτούργησαν, ενώ με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήρη Βούλγαρη κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη.

Παράλληλα, ήδη διεξάγεται προληπτικός τεχνικός έλεγχος σε όλες τις τάξεις ώστε να διερευνηθούν αν υπάρχουν και άλλα σημεία που χρειάζονται επιδιόρθωση.

Σήμερα το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο Λαρισαίων.

πηγή: Larissanet.gr