Βαθμολογία

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια της Agrothessaly

Ανοίγει τις πύλες της, στη Λάρισα, η Agrothessaly, η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 12 Μαρτίου και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO, στις εγκαταστάσεις της Νεάπολης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, από το χώρο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, από το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αναστάσιο Τζήκα, τον αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτη Νταή, του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αλέξη Τσαξιρλή και του υπευθύνου της διοργάνωσης εκ μέρους της HELEXPO κ. Βασίλη Σπύρου, εκφράστηκε απ όλες τις πλευρές η βεβαιότητα ότι η Agrothessaly θα αποτελέσει το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης έκανε λόγο για μια στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ - HELEXPO που αλλάζει τη μορφή της Γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση του χώρου καθώς και στον υπερδιπλασιασμό των εκθετών που θα συμμετάσχουν.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου για την εξωστρέφεια στην πόλη, γίνεται με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα, σημειώνοντας πως η Λάρισα καταγράφεται ήδη ως σημαντικός περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, ενώ στόχος είναι η Λάρισα να βρει τη θέση που της ανήκει στον ελλαδικό, βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τις επόμενες ημέρες, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να προσέλθει όχι μόνο για να δει τα εκθέματα, αλλά και να κλείσει εμπορικές συμφωνίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αναστάσιος Τζήκας, υπογράμμισε ότι «η Agrothessaly αποτελεί ουσιαστικά προϊόν του από κοινού επανασχεδιασμού της Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής, Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας, που διοργανώνει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια ο τοπικός δήμος. Το νέο αυτό εγχείρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας και συνάδει με τη στρατηγική της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και δη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η ανανεωμένη αυτή προσπάθεια ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η Agrothessaly θα φιλοξενήσει σε 20.000 τ.μ. 167 εκθέτες που εκπροσωπούν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες. Το «παρών» στη φετινή διοργάνωση θα δώσουν κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού κλάδου, ενώ θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τάσεις της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, η Agrothessaly θα υποδεχθεί ομαδικές επισκέψεις από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Τουρκία και συγκεκριμένα τη Σμύρνη. Καταλήγοντας ο κ. Τζήκας εξέφρασε την πεποίθησή του «πως η Agrothessaly θα αποδειχθεί πολύτιμο περιφερειακό, αναπτυξιακό εργαλείο. Έχει άλλωστε όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί στη σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση της χώρας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Παν. Νταής, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, που απευθύνεται στους ανθρώπους των πρωτογενούς τομέα, τους γεωτεχνικούς , τους φοροτεχνικούς κ.α. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες και εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πολλών φορέων του κλάδου, αλλά και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σημειώνεται πως τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για τη μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης. «Επιτυχία πριν καν ξεκινήσει είναι η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, «Agrothessaly», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αλέξης Τσαξιρλής, υπογραμμίζοντας ότι «η Θεσσαλική πρωτεύουσα μέσα από τη συνεργασία ανάμεσα στην ΔΕΘ-Helexpo και στον Δήμο Λάρισας καθιερώνεται ως ένα μεγάλο περιφερειακό εκθεσιακό κέντρο, συνδεδεμένο με τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής παραγωγής και ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.»

Τέλος, από την πλευρά ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από τη ΔΕΘ HELEXPO κ. Βασίλης Σπύρου, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την μεγάλη επιτυχία της έκθεσης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Λάρισα είναι για μεγάλα πράγματα» Σημειώνεται ότι η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 7 μ.μ. παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη.