Βαθμολογία

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Μπέντο

Παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού αποτελεί και επίσημα από σήμερα (6/3) ο Πάουλο Μπέντο μια εξέλιξη αναμενόμενη μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ.

Η κακή εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδος στην Τούμπα και η τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα έφεραν το διαζύγιο με τον Πορτογάλο τεχνικό ο οποίος άντεξε για επτά μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Μπέντο είχε διαδεχθεί τον Βίκτορ μετά το σοκ του αποκλεισμού από την Χάποελ Μπερ Σεβά και στην θητεία του στο λιμάνι πέτυχε την πρόκριση στους ομίλους του Europa, αλλά και τις προκρίσεις από τον όμιλο και κόντρα στην Οσμανλισπόρ, συν φυσικά το 3/3 στα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Όμως οι κακές εμφανίσεις της ομάδας και οι τρεις σερί ήττες, κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 1995-1996, συν τα λεγόμενα του Πορτογάλου για τις μεταγραφές Ιντέγιε και Μιλιβόγιεβιτς που αποδυνάμωσαν σημαντικά τον Ολυμπιακό, αλλά και το επεισόδιο του με τον Τσόρι Ντομίνγκες τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου.

Όλα αυτά έκαναν βαρύ το κλίμα για τον 47χρονο τεχνικό, τον οποίο είχε στηρίξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο, με την πειραϊκή ΠΑΕ να ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας μαζί του, παρότι ακολουθεί ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Μπεσίκτας για την φάση των "16" του Europa League.

Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο προπονητής της ακαδημίας και της ομάδας κ-20, Βασίλης Βούζας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Τάσο Πάντο, Αλέκο Ράντο και Χρήστο Μουρίκη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Πάουλο Μπέντο.

Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο προπονητής της Ακαδημίας μας και της ομάδας Κ20, Βασίλης Βούζας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Τάσο Πάντο, Αλέκο Ράντο και Χρήστο Μουρίκη.