Βαθμολογία

Αναβολή για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Γεμάτη μέρα ήταν η Παρασκευή (3/3) για τα μέλη της Σούπερ Λίγκας, καθώς πραγματοποιήθηκε και Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση. Σε ό,τι αφορά το Δ.Σ., οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και της μείωσης των ομάδων σε 14 από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 αναβλήθηκαν για τις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα θα ληφθούν αποφάσεις και για το θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως και επί της πρότασης της Ξάνθης για την ανακατανομή των εξόδων του συνεταιρισμού.

Αντίθετα, απόφαση λήφθηκε για το αίτημα της ΑΕΚ να λάβει φέτος περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα λόγω της εμπορικότητάς της και ήταν θετική κατά πλειοψηφία για την Ένωση.

Σχετικά με τη Γ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση της προκήρυξης για τα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτά θα αγωνιστούν κανονικά και μετά θα βγουν τα αποτελέσματα της αδειοδότησης.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας: «Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της Προκήρυξης των Αγώνων Κατάταξης (play off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17, σε εκτέλεση απόφασης άμεσης ισχύος της UEFA. To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση επί των θεμάτων 1,2,3 της Ημερήσιας Διάταξης συνεχιστεί την Πέμπτη 23/3/2017.

2/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε να επανέλθει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην προ του υποβιβασμού της εμπορική αξία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3/ Σε συνέχεια πρότασης του Εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Ζ. Βρύζα, επιτροπή της Super League θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με ΕΠΟ-FIFA-UEFA σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη συμμετοχή της Super League στη Γ.Σ. και Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4/ Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, όπως σε συνεργασία με την Price Waterhouse Coopers προβούν στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών της Super League.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Μετακινήσεων Διαιτητών.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

7/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου το ΕΣΚΑΝ να διατηρεί τα δείγματα ελέγχων doping για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA».