Βαθμολογία

Σε Λάρισα, Τούμπα και Νέα Σμύρνη τα βλέμματα

Συνεχίζεται το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαρτίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 23ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική που βρίσκει την ΑΕΛ να δίνει ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο AEL FC ARENA με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να στοχεύει στην νίκη απέναντι στον "Άγιαξ" της Ηπείρου προκειμένου να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Από την άλλη για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη το ματς στην Λάρισα θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν ο ΠΑΣ θα μπορέσει να επανέλθει με αξιώσεις στην μάχη της πεντάδας καθώς αυτή την στιγμή οι Γιαννιώτες έχουν μείνει στο -5 από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό σε ένα ματς που πάντοτε είναι ιδιαίτερο για τις δυο ομάδες. Από την μία ο ΠΑΟΚ που θέλει την νίκη για τον στόχο της δεύτερης θέσης και γιατί σίγουρα πάντα μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερη για τον σύλλογο, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει το τρίποντο μετά τις ήττες με ΑΕΚ και Πανιώνιο, με την ομάδα του Μπέντο πάντως να έχει και καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση στο Περιστέρι.

Στο άλλο σημαντικό ματς της αγωνιστικής ο Πανιώνιος υποδέχεται την ΑΕΚ στην Νέα Σμύρνη σε παιχνίδι δυο ομάδων που πάντα έχει ενδιαφέρον. Οι "κυανέρυθροι" θέλουν να συνεχίσουν την τρελή τους πορεία και να φτάσουν σε ακόμα μια νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία είτε να μειώσουν την διαφορά από τον Ολυμπιακό, είτε να αυξήσουν από τον ΠΑΟΚ, αναλόγως δηλαδή το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Η ανεβασμένη επί ημερών Χιμένεθ ΑΕΚ θα επιδιώξει την νίκη που θα την ανεβάσει και βαθμολογικά και ψυχολογικά για την συνέχεια.

Ο έτερος μεγάλος του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην Λεωφόρο την Βέροια και στο μυαλό των παικτών του Ουζουνίδη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στην προσπάθεια του "τριφυλλιού" για την δεύτερη θέση ενόψει και των play-off μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα η απογοητευμένη Βέροια μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο δεν έχει περιθώρια επιλογής αγώνων και για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην μάχη της πεντάδας είναι αυτό στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Πλατανιά. Δυο πολύ δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος που στοχεύουν στην είσοδο τους στα play-off και τις οποίες τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός με την Ξάνθη να έχει 36 βαθμούς και τον Πλατανιά 35.

Παιχνίδι μια κατηγορία είναι για τον Αστέρα Τρίπολης αυτό απέναντι στην Κέρκυρα καθώς αν οι Αρκάδες δεν θέλουν να μπλέξουν άσχημα στην μάχη της παραμονής θα πρέπει να κερδίσουν τους Φαίακες, οι οποίοι με την σειρά τους θα προσπαθήσουν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Πελοπόννησο για να κάνουν άλμα παραμονής.

Με οδηγό το προπερσινό πολύ σημαντικό "2" στο Αγρίνιο, που τον είχε βοηθήσει στην μάχη της παραμονής, θα πορευτεί ο Λεβαδειακός ο οποίος θα προσπαθήσει να επαναλάβει και φέτος την νίκη στην έδρα των "καναρινιών" που θα του δώσει την δυνατότητα να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής. Απέναντι του όμως θα βρεθεί ένας Παναιτωλικός που ακόμα δεν είναι σωμένος και θα επιδιώξει την νίκη που θα τον φέρει στους 26 πόντους και θα έχει σίγουρα ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.

Τέλος στο Περιστέρι ο Ατρόμητος, που δεν μπόρεσε να πετύχει την πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό στο κύπελλο, θα υποδεχτεί τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι όπου οι Αθηναίοι κυνηγούν την είσοδο τους στα play-off, ενώ ο Γηραιός θέλει νίκες και βαθμούς στην μάχη της παραμονής καθώς τα παιχνίδια τελειώνουν και σιγά σιγά αδειάζει η κλεψύδρα των βαθμών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 23ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 4 Μαρτίου

15:00 ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

19:30 Παναθηναϊκός - Βέροια

Κυριακή 5 Μαρτίου

15:00 Ατρόμητος - Ηρακλής

17:15 Ξάνθη - Πλατανιάς

17:15 Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα

19:30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Δευτέρα 6 Μαρτίου

19:30 Πανιώνιος - ΑΕΚ

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 51

2. Πανιώνιος 44

3. ΠΑΟΚ 40*

4. Παναθηναϊκός 38

5. ΑΕΚ 36

6. Ξάνθη 36

7. Πλατανιάς 35

8. Ατρόμητος 32

9. ΠΑΣ Γιάννινα 31

10. Παναιτωλικός 23

11. Κέρκυρα 23

12. ΑΕΛ 20

13. Αστέρας Τρίπολης 20

14. Λεβαδειακός 17

15. Ηρακλής 15

16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ