Βαθμολογία

Σα Πίντο: «Αν έχεις Φορτούνη…»

Ο Ατρόμητος ηττήθηκε (1-2) από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης (2/3) και αποχαιρέτησε το Κύπελλο, ωστόσο ο Ρικάρντο Σα Πίνο μόνο συγχαρητήρια είχε να μοιράσει στους παίκτες του.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των Περιστεριωτών στάθηκε στην πίστη που έδειξαν για την πρόκριση ενώ υπογράμμισε πως η ατομική ικανότητα του Φορτούνη έκρινε το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε και την πίστη που έδειξε για την πρόκριση. Γνωρίζαμε το επίπεδο και τις ικανότητες του Ολυμπιακού, που ήθελε να έχει την κατοχή την μπάλας. Το πρώτο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο. Ήμασταν καλά οργανωμένοι με μικρές αποστάσεις. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, πέραν μιας φάσης με μακρινή μπαλιά. Ούτε εμείς είχαμε, αφού ο Ολυμπιακός δεν μας έδωσε περιθώριο. Πετύχαμε όμως ένα γκολ, κάνοντας το δύσκολο κομμάτι, αλλά έρχεται η ατομική ικανότητα όπως του Φορτούνη που δεν μπορείς να κάνεις κάτι και κρίνει το παιχνίδι. Δεν μπορείς να σταματήσεις τα πάντα όταν υπάρχει ικανότητα και ταλέντο και αυτό που μας πονάει, είναι ότι χωρίς ευκαιρίες δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε και δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε. Επίσης, αυτό που μας πόνεσε είναι ότι είχαμε μία μέρα λιγότερη να ξεκουραστούμε με ταξίδι στη Βέροια. Αν είχαμε περισσότερη ξεκούραση και δεν ήταν η ατομική ικανότητα του Φορτούνη, ίσως να είχαμε πάρει την πρόκριση», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

- Για την αλλαγή του Ντάουντα με τον Λε Ταλέκ: «Ήταν ένα κομμάτι τακτικής επειδή τα στόπερ του Ολυμπιακού ήταν πιο ψηλά και έπρεπε να πάρουμε περισσότερες κατοχές, με τον Λε Ταλέκ να σπάει την μπάλα για τους Πλατέλλα, Τόνσο κλπ».

- Για το μαρκάρισμα του Κιβρακίδη με τον Ρομαό: «Έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός βάζει πέντε με έξι παίκτες στην περιοχή. Δεν γίνεται να τα κερδίζεις όλα. Χάνεις και κάτι και σήμερα ήταν η μοναδική φάση με τον Ρομαό που έχασε».