Βαθμολογία

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 0-1

Με επιφωνήματα ανακούφισης των οπαδών του σφραγίστηκε η πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί η Ξάνθη να έμοιαζε καταδικασμένη μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια, όμως μόνο ως τέτοια δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε με πίστη για το αποτέλεσμα που θα ανέτρεπε τα δεδομένα, είχε πολύ καλό αγωνιστικό πλάνο και εκμεταλλευόμενη την κάκιστη παρουσία του ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη και άγγιξε την πρόκριση.

Το τελικό 0-1 σφραγίστηκε μέσα σε ένταση μεταξύ παικτών και ανθρώπων των δύο ομάδων, χωρίς όμως τα πράγματα να ξεφύγουν. Με το γκολ-φάουλ του Γιουνές στο 64'η θρακική ομάδα κέρδισε μετά από τέσσερα χρόνια στην Τούμπα και πάλι με το ίδιο σκορ (τότε η ομάδα του Ουζουνίδη είχε κερδίσει το σύνολο του Γιώργου Δώνη).

Οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν με την συνολική εικόνα τους, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν υον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν αρκετες φασεις όπως έχουν κάνει σε πολλά ματς μέχρι σήμερα καιέδειξαν ότι διάγουν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίβιτς επέλεξε να αφήσει και ορισμένους βασικούς όπως ο Μάτος, Πρίγιοβιτς εκτός αρχικού σχήματος, κάνοντας ροτέισιον ενόψει Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):  Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου (Μάτος 69΄), Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 62΄), Κάμπος, Μυστακίδης, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 85΄)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (Ντε Λούκας 71΄), Λάζιτς (Τριάδης 61΄), Πιτσέλι (Βασιλακάκης 61΄), Σολτάνι, Γιουνές

Γκολ:  Γιουνές 64΄.