Βαθμολογία

«Βρέθηκε ο αυτουργός του πανό κατά του Σαββίδη και θα τιμωρηθεί»

Ο Νίκος Τόσκας φιλοξενήθηκε στον Real Fm και εκτός από τον μανιακό για το ταξί, την τραγωδία στην Εθνική Οδό με την Πόρσε, αλλά αναφέρθηκε και στο πανό που αναρτήθηκε στην αναμέτρηση του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είδα με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα χθες. Δεν έχει καμία σχέση με το αθλητικό πνεύμα και την αντίληψη που θα πρέπει να επικρατεί στους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα. Πηγαίνουν για να δουν έναν αθλητικό αγώνα και όχι για να επιτεθούν σε παράγοντας και αθλητές.

Να δούμε όμως τι έγινε. Δεν φταίει η Αστυνομία για όλα.  Όταν το πανό έγινε αντιληπτό και κατανοητό, επειδή ήταν στα ρωσικά, η διοργανώτρια  μαζί με τους υπεύθυνους ασφαλείας και τους διαιτητές ζήτησαν δύο φορές να κατέβει το πανό.

Ο Ηρακλης ως γηπεδούχος έκανε δύο ανακοινώσεις από τα μεγάγφων, αλλά το πανό δεν κατέβηκε.

Η διοργανώτρια Super League, ο παρατηρητής και οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί το ματς χωρίς διακοπή και να τιμωρηθεί η ομάδα με πρόστιμο.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία και ενημερώθηκε η Εισαγγελία. Δεν ζητήθηκε απο την Αστυνομια να κατέβει το πανό επειδή δεν ενέπιπτε στις κατηγοριίς της ρατσιστικής βίας που άμεσα μπορεί να επέμβει η Αστυνομία.

Η έρευνα συνεχίζεται και από ό,τι με πληροφόρησαν οι αστυνομικοί, αυτός που έβαλε το πανό μέσα έχει ταυτοποιηθεί και μόλις δοθεί εντολή από την εισαγγελία θα προχωρήσουν στις περαιτέρω ενέργειες. Εχει ταυτοποιηθεί για αυτή την απαράδεκτη η ενέργεια, γιατί κάποτε στα γήπεδα θα πρέπει να επικρατήσει άλλη αντίληψη, να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα χωρίς φόβο και χωρίς να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες».