Βαθμολογία

Τσακαλώτος: «Θα πάρουμε μέτρα, αν...»

Οκτώ μέρες μετά το Eurogroup αποφάσισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα αυτού. Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στα μέλη της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, την Τρίτη, είπε πως μόνο εάν δεν βγαίνουν οι στόχοι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα.

«Από πού κι ως πού προκύπτει ότι είναι χειρότερη η συζήτηση μετά από αυτή την καθυστέρηση; Από πού προκύπτει ότι φταίμε εμείς γι' αυτή την καθυστέρηση; Δεν έχετε ακούσει για τη διαφωνία της Γερμανίας με το ΔΝΤ;», ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα μέλη της αντιπολίτευσης: «Δεν έχετε καταλάβει ότι το ΔΝΤ δεν λέει τώρα πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% αλλά δέχεται το 3,5%;».

«Επιμένετε όπως λέει η Γεννηματά ότι φταίει η κυβέρνηση; Δε βλέπετε τι συμβαίνει στον κόσμο; Δεν αναφέρομαι στο Μητσοτάκη, που αν είχε τα νομοσχέδια που πέρασαν θα χρειαζόταν τρεις μήνες. Αλλά τι έλεγε το ΔΝΤ πριν από δυο μήνες; Να πάρετε καθαρά 2% νέα μέτρα. Το μόνο που ισχύει είναι ότι αν δε βγαίνουν οι στόχοι θα πάρουμε μέτρα. Αυτό όμως ισχύει για κάθε χώρα. Άρα από που προκύπτει ότι είναι χειρότερη η συζήτηση μετά την καθυστέρηση;», επισήμανε ακόμη.