Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Δεν άξιζε τρία γκολ η ΑΕΛ...»

Στη δίκαιη νίκη της ομάδας του στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ, τονίζοντας βέβαια παράλληλα πως οι «βυσσινί» δεν άξιζαν να ηττηθούν με 3-0.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της «Ένωσης» στη Συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς και πόσο ικανοποιημένος είναι από το rotation, τις επιστροφές παικτών και τη νίκη:

«Θα ήθελα να κάνω μια συνοπτικά ανάλυση σε σχέση με το ματς. Σήμερα δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι γιατί μπήκαν παίκτες που είχαν πολύ καιρό να παίξουν. Σήμερα ήταν μια μέρα για να δείξει η ΑΕΚ ότι δεν έχει απλά μία καλή ομάδα αλλά ένα καλό ρόστερ. Μετά, ήταν κάποιοι σημαντικοί τομείς που έπρεπε να διαχειριστούμε όπως αυτή η γλυκιά κατάσταση μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Είναι πολύ δύσκολο να δεις την πραγματικότητα μετά από αυτό.

Κόντρα στην ΑΕΛ έπρεπε να παίξουμε το ίδιο συγκεντρωμένα όπως με τον Ολυμπιακό και νομίζω πως είχαμε αυτή την συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του ματς. Επίσης ήταν δύσκολο επειδή την Τετάρτη έχουμε ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Συνοψίζοντας, με το rotation, μετά από μια νίκη επί του Ολυμπιακού και με σημαντικό ματς την προσεχή Τετάρτη, καταφέραμε και νικήσαμε. Γι' αυτό είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν και πιστεύω ότι αξίζαμε να νικήσουμε αλλά η ΑΕΛ δεν άξιζε να δεχθεί τρία γκολ».

Για την χρησιμοποίηση Ανέστη αντί Μπάρκα στο τέρμα και τη δυσκολία της ΑΕΚ να φτιάξει φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το 80': «Δεν μπορέσαμε να μετατρέψουμε σε γκολ κάποιες φάσεις γιατί παίζει και η ΑΕΛ. Η ΑΕΛ έπαιξε δυνατά και καλά, αλλά νικήσαμε 3-0 και είναι σημαντικό. Οσο για την επιλογή τερματοφύλακα, ήταν για να καταλάβουν ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Θέλω να έχω δύο μεγάλους τερματοφύλακες, που να ξέρουν ότι υπάρχει ανταγωνισμός και όχι να σκέφτονται ότι "εγώ θα παίξω στο πρωτάθλημα, εγώ θα παίξω στο κύπελλο".

Μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Μπάρκας δεν άξιζε να φάει εκείνα τα γκολ και δεν έπρεπε να του πάρω το κεφάλι. Του απέδειξα ότι του έχω εμπιστοσύνη, γιατί τον έβαλα βασικό με τον Ολυμπιακό. Επίσης έχω σεβασμό και εμπιστοσύνη και στους υπόλοιπους, όπως για παράδειγμα ο Ανέστης. Θα πρέπει να διεκδικούν τη θέση τους σε κάθε ματς».

Για την εικόνα που σχημάτισε για την ΑΕΛ: «Ειλικρινά με εξέπληξε το πόσο καλά έπαιξε σήμερα. Αν η ΑΕΚ δεν έμπαινε δυνατά, θα ήταν δύσκολο να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αν συνεχίσει να παίζει σε αυτό το επίπεδο, δεν θα υπάρξει κανένα θέμα για το αν θα παραμείνει ή όχι στην κατηγορία. Αυτό είναι πρόβλημα όλων των ομάδων, το να παίζουμε δηλαδή πάντα σε ένα υψηλό επίπεδο».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ